Sesetengah individu lebih gemar memilih air sebagai tempat percutian untuk melupakan seketika kesibukan kerja. Antara tempat yang menjadi tumpuan tentunya bercuti di tepi pantai diiringi dengan hempasan ombak serta angin yang sepoi-sepoi bahasa. Ada juga individu yang gemar ke ‘water park’ seperti Sunway Lagoon kerana terdapat lebih banyak permainan yang boleh dicuba.

Tidak kiralah di mana anda mahu pergi, ada beberapa perkara yang anda perlu tahu sebelum ke sana. Percutian ke pantai dan ‘water park’ tidak sama seperti percutian di tempat-tempat lain kerana anda perlu membawa barang-barang ini jika mahu percutian anda menjadi lebih seronok.

Hijabista bantu anda untuk senaraikan barang-barang yang perlu anda bawa bersama.

1. Sunblock

Tidak lengkap rasanya jika ke pantai tidak membawa sunblock. Jika anda takut kulit gelap, sapukan sunblock pada kulit sebelum anda ke pantai atau ‘water park’. Kalau dah seharian berjemur, memang kulit akan gelap. Jadi, sunblock ini memang wajib anda bawa setiap kali anda mahu lakukan sebarang aktiviti yang berkaitan dengan matahari.

IKLAN

2. Topi

Aksesori seperti topi boleh membantu anda mengurangkan silau daripada sinaran matahari. Selain itu, ia juga mampu melindungi wajah anda daripada menjadi lebih gelap.

3. Kaca Mata Hitam

IKLAN

Satu lagi item yang wajib anda bawa jika ke pantai atau ‘water park’. Bukan mahu bergaya, tetapi kaca mata hitam sangat berguna untuk melindungi mata anda daripada terkena pancaran matahari yang terik.

4. Dry Bag

IKLAN

Sekiranya anda ke tempat yang basah, dry bag merupakan antara item yang wajib anda bawa. Ia berfungsi untuk meniyimpan barang-barang seperti dompet, kunci dan powerbank sewaktu anda berada di dalam air. Dengan dry bag, anda tidak perlu risau lagi jika barang hilang.

5. Samsung Galaxy A8 & A8+

Semasa berada di dalam air, anda tentu mahu mengambil gambar kenang-kenangan sewaktu anda sedang menyelam atau gambar hidupan di bawah dasar laut kan? Tak perlu risau kerana anda kini boleh memiliki gambar yang menarik ketika berada di dalam air dengan hanya menggunakan Samsung Galaxy A8 atau Samsung Galaxy A8+. Menariknya, telefon bimbit ini boleh berada pada kedalaman 1.5 meter di bawah paras air selama 30 minit. Jadi lepas ini tentu anda tidak akan terlepas lagi momen-momen indah sewaktu berada di dalam air. Gambar dapat, telefon pun tidak rosak!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI