Sebilangan besar daripada kita mungkin telah menghabiskan banyak masa bekerja di rumah , jadi jangan biarkan pakaian anda berhabuk di almari. Ramai abaikan penampilan apabila WFH ada yang hilang rasa untuk bergaya.

Bahkan di antara anda melupakan rias berpakaian kadang-kadang terhambat oleh banyaknya septikal WFH hanya t-shirt polos dengan seluar tidur sudah memadai. Tiba masanya memasukkan kepingan baru ke dalam almari pakaian anda sebaik sahaja habis PKP anda akan rasa bersemangat menjalani kehidupan norma baru.

Beberapa petua fesyen terbaik untuk membantu anda keluar dari kebiasan dan mencari helaian pakaian baru di atas talian.

1. Monokrom paling bersahaja

Hilangkan tekanan warna yang sepadan dengan mengenakan padanan dari kepala hingga ke kaki dalam satu warna. Ia tampak bergaya dan bersahaja dan mungkin mendorong anda untuk mencuba warna yang ada dengan cara yang baru dan segar. Jaket denim dengan seluar jean akan membantu menjadikan ‘staples’ anda menjadi gaya yang bergaya.

2. Masukkan tiga bahagian penting ini

Sekiranya anda benci trend fesyen yang rumit atau hanya ingin menyatukan penampilan anda, anda hanya memerlukan tiga item, sepasang cermin mata hitam klasik yang menyerlahkan wajah, beg tangan kulit setiap hari yang cantik dan sepasang kasut pintar yang mudah anda jalani aktiviti yang akan menaikkan gaya anda dengan serta-merta.

3. Cuba gincu atau aksesori berwarna terang

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MIRA FILZAH (@mfmirafilzah)

Hitam dan neutral mudah dan serba boleh, tetapi jika anda ingin menguji perairan dengan corak keras atau warna terang, anda disyorkan memakainya sebagai aksesori sebelum anda melabur dalam pakaian. Daripada mencuba blaus berwarna sitron yang terang, anda boleh memilih rantai atau gelang bahkan gincu.

4. Cuba kardigan vintaj

IKLAN

Berikan tee grafik yang anda miliki di belakang almari anda dengan kehidupan baru dengan menambah kardigan vintaj. Pasangkannya dengan denim dan palazo untuk penampilan terkini.

5. Bawa kasut sukan keluar dari gim

Kasut lari bukan hanya untuk treadmill lagi. anda boleh memasangkan kasut sukan yang menarik dengan seluar ‘jogger’ untuk pakaian yang bergaya yang juga cukup selesa untuk berlari di sekitar bandar. Anda pasti menyukai penampilan yang ini.

6. Serlahkan tali pinggang anda

Pertimbangkan tali pinggang sebagai bahagian penting dari almari pakaian anda. Menambah tali pinggang bertekstur, dihiasi atau berwarna-warni adalah cara terpantas untuk menonjolkan potongan paling asas atau menaikkan pakaian kasual dengan pantas.

IKLAN

7. Gunakan pita ukur untuk membeli-belah dalam talian

Terutama ketika membeli dalam talian, mengetahui ukuran anda dapat membantu mencegah kecelakaan ukuran yang mengecewakan. Tetapi terdapat ukuran yang berbeza-beza di antara jenama dan juga potongan, jadi ingatlah ukuran bahu, dada, pinggang, pinggul dan bahagian dalam.

Tawaran hebat mega sale di laman sesawang Zalora. Klik di sini untuk dapat kod baucer.

8. Cuba seluar atau seluar trek

IKLAN

Setelah setahun bersantai dengan berpeluh, seluar yoga dan pakaian lembut lainnya, idea untuk memakai sepasang seluar berstruktur mungkin terasa membatasi. Sebaliknya, anda disyorkan memakai seluar. Berpakaian seluar trek dengan jaket, blaus dan kasut penyataan yang comel juga dapat membawa anda dari dari ke pejabat.

9. Ingatlah peraturan dua

Sekiranya anda tertekan mengenai corak berpasangan, patuhi peraturan praktikal. Dua adalah jumlah maksimum cetakan atau warna yang tidak sesuai, seperti jalur dengan bunga atau lavender dengan warna kelabu. Jangan tambah yang ke tiga!

10. Gaya Hijab

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Didiyana Ehsan (@didiyanaehsan)

Jangan jadikan hari-hari anda dengan gaya yang bosan. Gaya hijab antara pengayaan penting untuk hijabi, silap gaya mungkin merosakkan mood sepanjang hari. Sekiranya anda hanya pandai gaya yang biasa, cubalah melayari atau tiru gaya selebriti atau tonton langkah tudung dari penata gaya hijab seperti Didiyana , Farah Dinana dan ramai lagi.

11. Oversized Blazer

Blazer yang bagus dapat menaikkan gaya apa pun, nyatakan keperibadian anda dengan blazer pilihan. Blazer baldu, kulit, brokat versi tradisional yang disesuaikan menambahkan gaya paling selesa.

12. Padanan pelitup muka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vivy Yusof (@vivyyusof)

Pelitup muka di mana shaja, jadikan sebahagian penampilan anda. Dapatkan pelitup muka yang bercetak atau fabrik yang comel dan padankan warna keluarga dengan pakaian anda untuk menarik perhatian penampilan anda. Pastikan anda sesuai dengan standard keselamatan topeng muka COVID-19 semasa.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI