Apabila kita sebut sahaja urutan, pasti akan terbayang urutan badan atau kaki. Ia tidak salah tetapi HIJABISTA mahu mengenengahkan urutan wajah. Jika dilakukan secara konsisten anda akan dapat hasil yang tidak mengecewakan. 

Lakukan rutin ini sebelum memulakan rejim kecantikan anda atau pun sebelum tidur sebelum aplikasi krim malam anda. Amalkan secara konsisten, hasilnya akan nampak dengan segera.

Antara kebaikan urutan wajah:

  1. Meningkatkan peredaran darah dan membuang toksin pada wajah yang memberikan natural glow pada pipi.
  2. Mengurangkan tanda penuaan dan membantu anda de-stress serta menghilangkan puff di bawah mata.
  3. Cara yang bagus untuk menguruskan wajah dan emphasis tulang rahang.

Sumber: Youtube (Glamrs.com)

Anda boleh lakukan senaman ini di mana sahaja, tidak kira di pejabat atau rumah. Kekerapannya boleh dalam sehari atau seminggu.

IKLAN

Tip HIJABISTA: Pastikan anda mencuci tangan anda sebelum urutan untuk mengelakkan semua bakteria pada tangan hinggap ke wajah. Gunakan pencuci wajah, moisturiser atau oil cleanser sebagai pelincir untuk memudahkan urutan.

Pastikan urutan yang anda lakukan cukup lembut namun memberi kesan kepada wajah. Selamat mencuba!

IKLAN

Urutan Mudah Ini Buat Wajah Lebih Runcing & ‘Glowy’. Tak Sampai 5 Minit Dah Siap!

BACA JUGA ARTIKEL INI: Datin Seri Shahida Amal Makan Ulam Untuk Kekal Cantik

IKLAN

MENARIK BULAN INI:

Jerawat bukanlah penghalang untuk menjadi cantik. Tidak perlu bersedih ada solusi terbaik untuk merawat masalah kulit berjerawat. Sesi LIVE FIT HIJABI yang bakal diadakan pada 09 Julai 2021 ini jam 3pm, Hijabista menampilkan Pakar Dermatologi, Dr Liyana Dhamirah untuk berbicara mengenai masalah jerawat dan anda di jemput menyaksikan LIVE ini. Jangan lupa janjitemu kita ya!

Urutan Mudah Ini Buat Wajah Lebih Runcing & ‘Glowy’. Tak Sampai 5 Minit Dah Siap!