Jika kita mengamalkan rutin skrub pada wajah pastinya kulit wajah bukan sahaja lebih bersih malah licin, lembut dan cerah berseri. Skrub adalah gabungan 3 fungsi dalam 1 produk. Pembersihan, pengelupasan dan urutan. Fungsi-fungsi ini tidak dapat dilakukan dengan menggunakan pencuci wajah yang biasa sahaja.

Fungsi umum skrub bukan hanya membantu untuk mengekalkan kulit yang sihat, bersih, licin, lembap, lembut dan kelihatan segar tetapi memelihara kulit wajah agar kelihatan awet muda.


Berikut perkongsian Hafiz Adham

Buat mereka yang masih tercari-cari skrub wajah, anda boleh cuba pilihan yang berikut. Paling utama ia tidak merosakkan skin barrier dengan kasar sebab tekstur skrub lembut dan halus. Skrub antara produk perawatan wajah yang sangat penting kerana ia membantu untuk membuang sel kulit mati.

Jika kita jarang skrub wajah, kulit kita akan mudah breakout atau penggunaan skincare tidak berkesan kerana terhalang dengan sel-sel kulit mati. Oleh itu pastikan jangan lupa memanjakan diri untuk melakukan perawatan skrub seminggu dua kali ya.

IKLAN

Untuk memiliki kulit yang sihat dan cantik sesungguhnya tiada jalan mudah. Rajin dan konsisten selain pemilihan produk yang tepat adalah kunci untuk mendapatkan kulit yang sihat, cantik dan berseri.

PB MILD CLEANSING SCRUB


COLLAGEN WITH REGENERATION

IKLAN


NATURAL BY WATSONS


EUCERIN PRO ACNE SOLUTION


SAFI RANIA GOLD

IKLAN


SIMPLE CLEAR PORE SCRUB


DEEP CLEAN BLACKHEAD ELIMINATING DAILY SCRUB


Semoga dengan perkongsian ini dapat membantu anda membuat pilihan yang tepat untuk membeli produk skrub yang tepat.

Sumber kredit: Hafiz Adham