Impian tahun baru untuk mendapatkan berat yang ideal dan tubuh yang langsing menjadi dambaan semua orang. Namun, segala usaha masih menampakkan hasilnya. Ramai yang gagal menurunkan berat badan mereka apabila diet tidak menjadi.

Menerusi perkongsian hijabi ini di laman Facebook, Nurul Aisya Bt Ai berjaya turun 9kg berat badannya dengan hanya menu sihat ini. Terliur lihat menu yang dikongsikan dan rugi kalau tak ikut.

TURUN 9KG DALAM MASA 35 HARI

Post panjang, sila sediakan jajan, atau skip ke paragraph last
Since ramai yg tanya diet mcm mana untuk turun berat.
From 63kg –> 54kg in 35days.
Tak buat diet kalori, tak pandai pon nak kira kalori. Makan asal kenyang. Cuma amalkan eatclean (wlpn xberapa clean)
Sejak pindah ganu, gained almost 8kg tanpa ku sedari

• Breakfast : nasi dagang/kerabu/roti canai, TEH AIS
• Lunch : nasi kukus/Nasi lauk heavy n oily, TEH AIS
• Mkn petang : keropok lekor/goreng pisang/nugget,sosej, NESCAFE PANAS
• DINNER : nasi, NESCAFE PANAS

IKLAN

Makan makanan sihat sahaja

In between kalau rasa lapar, makan roti putih n peanut butter, colek buah full of gula putih dll mknn yg penuh trans fat
Sangat suka daging lembu, lamb chop
Suka makan MAGGI, RAMEN
Mesti pedas berapi (dah ternak biji cili bertahun2)
Suka makannan berminyak
Sukaaa segala kek, roti donut dll
Nampak tak betapa teruk pemakananku..
360° berubah bila kene operate 19/8 yg lepas. Insoffff dan mula makan secara sihat..meninggalkan makanan2 yg dicintai sepenuh hati
Goog Byedan katakan tidak pada
-gula putih, nasi putih, roti putih
-red meat
–Caffien
–Dessert
-Processed food
-Fast food

IKLAN

Tanpa senaman

Routine skarang :
-8.00am breakfast mostly menu sama, roti, telur, sayur2 + greentea
-10.00am buah (kadang pkl 11 mkn roti lagi)
-1.00pm lunch mesti sayur banyak. Lauk mostly ikan bakar/singgang/masak lemak dll
-3.00pm buah
-5.00pm roti + greentea
-8.00pm sama mcm lunch + greentea
Kadang2 makan je roti canai, nasi kerabu dll cuma bukan hari2 mcm dlu
Goreng2 masih makan, tp lebihkan bakar2
Greentea biasa 3kali sehari utk kurangkan rasa teringin minum manis2
Desserts cuit sikit2
Senaman masih blom buat lagi sbb rasa xyakin lagi nk melasak since operate haritu
Sebelum ni, sis ingt dengan sauna, senaman, zumba dll tu boleh buat kurus segera… first thing first adalah jaga makan dlu .. minum air masak banyakk.
Sape suka overnight oats pon boleh cuba..sis cuba telan tp i kenot?
Antara menu2 yg slalu makan… mostly menu sama je repeat2 bnd yg kita kenyang makan.

IKLAN

Nampak menyelerakan

Sihat dan sedap

Menu tak bosan

Sumber : Nurul Aisya Bt Aimi