Rutin penjagaan wajah bermula dengan pemakaian produk perawatan wajah mengikut jenis kulit. Antara produk yang sering diutamakan seperti krim pelembap, serum dan juga krim pemutih.

Namun item kecantikan yang sering dilupakan ialah krim tabir suria (sunscreen) dan pelindung matahari (sunblock). Mungkin ramai yang tidak menyedari bahawa produk ini amat penting dalam melambatkan proses penuaan selain mengelak risiko kanser kulit.

Sumber gambar: beautysyn.com

Tidak dapat dinafikan ramai wanita mengetepikan pemakaian sunscreen dan sunblock kerana beranggapan ia tidak penting. Walaupun dalam keadaan cuaca sejuk, redup atau hujan apabila matahari terlindung di sebalik awan, pemakaian sunscreen dan sunblock tetap perlu.

Namun tahukah anda bahawa sunblock/sunscreen perlu dipakai pada waktu malam?

SUNSCREEN/SUNBLOCK PAKAI WAKTU MALAM?
Kalau dengar memang kita rasa lawak, tapi inilah hakikat sebenar. Mungkin cara penjelasan pakai waktu malam itu nampak overclaim.

IKLAN

Hanya Suncreen/Sunblock yang ada INFRAGUARD formula saja boleh pakai waktu malam. Cuma sebelum tidur wajib cuci. Saya ulang lagi “wajib cuci.” Suncreen/Sunblock yang tak ada INFRAGUARD kalau pakai waktu malam hanya berlaku pembaziran.

Sumber kredit: https: news.yahoo.com

Tanpa kita sedar infrared dan blue light pada screen fon, laptop dan komputer salah satu faktor kulit kita jadi kusam, rosak dan nampak tua pada usia sebenar.  Berbulu juga otak saya mengkaji fakta ini, dan minta design buatkan gambaran supaya awak semua nampak dengan jelas.

Bandingkan tahap penembusan cahaya UV dengan INFRARED/BLUE LIGHT dari gajet yang kita guna hari-hari tu, jauh tembus ke lapisan Hypodermis tanpa belas kesian. Ia lebih bahaya dari UV Ray.

IKLAN

Nampak tak? Semakin kita berdepan dengan gajet semakin kulit kita jadi kusam dan tak bermaya. Saya sendiri pun berhadapan dengan gajet sampai lewat malam.  Atas faktor itu, maka terhasil Formulasi baru INFRAGUARD iaitu perlindungan dari INFRARED, BLUE LIGHT PROTECTION dan ANTI POLLUTION ke dalam Herra Pure Skin Foundation yang Chemist cadangkan.

Saya ketengahkan formula ini dalam Foundation sebab saya perjuangkan untuk healthy makeup. Maknanya bukan sekadar menutup cela namun beri manfaat dan perlindungan kepada skin kita.

IKLAN

 

Sumber kredit: Herra Beauty Malaysia 1 Top image: beautydesk.com