Rambut adalah antara aset yang paling penting bukan sahaja kepada wanita tetapi juga lelaki. Tidak hairan jika ramai yang mengimpikan untuk memiliki rambut sihat dan cantik bermaya.

Namun, masih ramai wanita mahupun lelaki yang gagal memiliki rambut idaman lantaran pemilihan dan penggunaan rangkaian penjagaan yang tidak sesuai. Ini kerana ada rangkaian penjagaan mengandungi bahan yang merosakkan kesihatan dan kecantikan rambut.

Selain itu antara masalah rambut yang cukup popular di hadapi ramai orang ialah masalah rambut gugur dan kelemumur.

Berikut perkongsian Shehnaz Khan.

Saja nak share siapa ada rambut gugur dan kelumumur tu boleh lah try ni ye. Mahal sikit tapi bagus sebab she perasan mak ayah adik2 semua tegur rambut she lebat panjang cantik even hari2 gugur . Pelik kan . Tpi yang gugur banyak tapi tapi tapi anak rambut banyak sangat tumbuh .


.

Ha banyak kau tapi tapi hahahaha . Rambut gugur tu normal tapi kalau kurang dari 50 helai lah kalau lebih tu memang masalah . Tapi camne nak kira lak sehelai2 ? Hahahha test pakai tangan . Rasa2 segenggam gugur kulit kepala dah nmpk and mula botak , ketahuilah awak dah ada masalah kulit kepala.

IKLAN


.

Rambut gugur disebabkan oleh kulit kepala kelumumur , berminyak , kering dan pemakanan.


.

Seborin hair tonic Schawarzkopf . Tonik untuk kuatkan akar rambut dan khas untuk rambut nipis dan gugur . Dia bukan spray . So korang nak jimat korang beli btol spray kat mr diy atau kedai rm2 . Then spray kat kulit kepala . Sambil spray tu gosok-gosok . 1 botol seborin rm 50 . Jangan terkejut ye boleh pakai sampai 3-4 bulan . Pakai setiap hari . Bau ubat biasalah.


.

IKLAN

Shampu alpacin . Untuk rambut gugur dan kuatkan akar rambut . Bau macam ais mentol . Pakai shampu ni biar 2 3 minit then bilas . Lepas kau bilas kau akan rasa rambut kau kejung keras sikit . Normal sebab shampu ni tak ada paraben ,sls . So kena pakai conditioner atau hair mask . Harga kat watson rm34 . Ni kalau lelaki pakai boleh lah tahan sebulan . Aku pakai 2-3 minggu habis . Tapi best ye sejuk je kat kepala best.


.

Hair tonik seborin . Tapi ni khas untuk kelumumur . Pakai ni kat tempat kelumumur . Seriusly ye recommmend . Bagus nak arwah . Hahahhaa . Harga rm50 . Nak jimat letak dalam botol spray .


.

IKLAN

Hair mask keratin smooth . Korang kalau buat treatment keratin kasi elokkan rambut rosak beratus ye . Kau beli ni je ram 35 pakai semingu 3 kali je . Aku tak ada pakai conditioner sebab conditioner akan buat rambut cepat gugur . Cara pakai lepas shampu pakai alpacin tu , sapu benda ni dari tengah rambut sampai hujung . Biar 5 – 10 minit . Lepas tu bilas . Lembut gile and wangi.


..

Ni paling aku suka . Loreal elseve extraordinary oil . Banyak2 hair oil aku cube semua berminyak . Yang ni sumpah bagus gile kau letak lah banýak mana tetap rambut kau lembut gila bapak ..menyesal aku tak beli dulu . Ada 4 5 jenis . Aku amik yang ni . Untuk all hair types . Kenapa aku amik loreal ? Sebab dia punya minyak tu light and meresap . Recommend for those ada masalah rambut kering , warna dan rambut kejung . Pakai 2 3 titis kat tapak tangan then ratakan dari tengah rambut sampai hujung


.

Moga dengan perkongsian ini dapat membantu anda bagi mengatasi masalah rambut gugur dan kelemumur..

Sumber kredit: Shehnaz Khan