Kegembiraan yang sukar diungkapkan dengan kata-kata apabila usaha penyanyi yang cukup terkenal dengan lagu ‘Teringin’ berjaya menurunkan berat badannya. Usaha yang dilakukan hampir setahun itu membuahkan hasil.

Berikut perkongsian Shima di laman Instagramnya.

Assalamualaikum dan selamat petang semua.Ini adalah gambar terbaru saya yang di ambil pada 21/11 yang lepas. Syukur Alhamdulillah saya berjaya menurunkan berat badan saya ke 49.2kg.

Terima kasih saya ucapkan kepada keluarga sahabat2 dan adik2 saya yang sentiasa mendoakan dan memberkan kata2 semangat pada saya. Love you all 

Terima kasih saya ucapkan kepada Anas Abdullah designer tersohor Malaysia yang mencipta busana yang sangat cantik ini untuk saya. Memang cun !! Thank you my dear @anasabdullah.kl 

Setelah hampir setahun kalau tak silap saya. Saya bergelut menahan nafsu makan Ya, bukan sesuatu yang mudah bagi saya, but then again, nothing is going to be easy.. Yang penting, kita harus yakin dan berusaha, In Shaa Allah

IKLAN

Saya juga yakin ada di antara peminat2 saya yang menghadapi masalah berat badan seperti saya. Apa yang boleh saya pesan di sini ialah, pergi lah rujuk dengan doktor masing2 terlebih dahulu kerana ianya amat penting buat kita.

Jaga lah kesihatan dan pemakanan anda semua, In Shaa Allah. Yakin lah….jangan putus asa ya.

IKLAN

Dalam postingnya sebelum ini, Shima ada berkongsi tentang perjalanan misi menurunkan berat badannya.

Assalamualaikum dan selamat petang semua. Alhamdulillah misi dan target saya berjaya! Yayyyy! Jaga pemakanan dan tiada jalan pintas ye.

Asal berat saya ialah 85 kg tahun lepas , turun ke 75 kg tahun ini kemudian saya usaha lagi. Kuatkan semangat saya dan kuatkan disiplin diri. Saya juga mendapat dorongan yang padu dari adik2 angkat saya, rakan2 terdekat.

Alhamdulillah…..saya mula pada bulan 1 kalau tak silap dan sekarang dan dah bulan 11 Maka anda kira sendiri la ye, berapa lama. No short cut boys and girls!

IKLAN

Kalau saya boleh, pasti anda juga boleh! Yes YOU can! In Shaa Allah.Alhamdulillah …. kesihatan saya ok, biasa la tiada sesiapa yang sihat, lebih2 lagi pada yang ada spine problem macam saya.

What a journey it has been. It was hard, but then again, nothing is easy I overcame it

I’m back boys and girls. Assalamualaikum dan terima kasih semua.

Sumber kredit: shimateringin_official