Mendapat peluang menghadiri kelas agama yang dianjurkan oleh Neelofa dan Ustazah Noni, pelakon manis, Ika Nabella berkongsi ilmu yang telah diperolehnya sepanjang mengikuti kelas tersebut bersama rakan-rakan artis lain iaitu Wany Hasrita, Amira Othman serta Heliza dan Hazwani Helmi.

Menerusi kuliah bertajuk ‘Anak & Harta Adalah Ujian’, Ika telah berkongsi caranya berdoa  agar hajatnya untuk dikurniakan anak dimakbulkan Tuhan.

“Anak & Harta adalah UJIAN”

IKLAN

Allah SWT tengah uji Mommy..

Dulu I pernah share on my igtv my ttc journey.
How I change my doa untuk ada zuriat sendiri,
sebab I rasa doa I sebelum tu tak lut.

Salah I. I doa nak ada anak ja,
I tak explain kt Allah pun pasaipa I nak ada anak..
bila I habaq kt Dia niat I kenapa I nakkkk sangat ada zuriat.. Alhamdulillah dia bagi @muhammadnoahzayn..

IKLAN

& harini Ustazah bagitau “Anak & Harta adalah Ujian”
so lani I dlm ujian Allah, takut tapi mmg bukak mata..

Bila ada anak mai rezeki kot lain pulak, mencurah curah hat kita mintak hat kita tak mintak semua dapat.
Dia tgh dok uji ni.. adakah sejak ada zuriat,
Mommy makin dekat or makin jauh.. seram kan?

IKLAN

Thanks to Ustazah Noni 🙏🏻 &
@neelofa for having me & the rest,
MashaAllah you’re one of the kind 🤍

Pengajaran yang kita boleh peroleh daripada perkongsian Ika ini adalah kita seharusnya berdoa dengan bersungguh-sungguh kepada Allah dan bergantung harap sepenuhnya pada Dia akan doa itu dimakbulkan. Yakinlah, Tuhan tidak pernah berhenti mendengar doa hamba-hambaNya.