Ramai daripada kita yang menyangkakan semakin lama kita memakai masker di wajah maka kesannya akan menjadi lebih baik. Oh tidak hijabi! Banyak kesan buruk sebenarnya yang akan terjadi jika kita mengamalkan cara yang salah ini.

Kesempatan bertemu dengan aktres dan jurusolek terkenal yang juga beauty influencers dari Korea Selatan iaitu Kim Ki Soo dan Kim Jung Min bagi mempromosikan rancangan Get It Beauty On The Road digunakan sebaiknya.

Bertanyakan kepada mereka mengenai penggunaan masker wajah, mereka mengakui ianya sangat penting untuk menggunakannya dengan cara yang betul. Bukan apa, jika silap aturan memakainya, kulit kita bukan menjadi makin licin tapi akan menjadi yang sebaliknya.

IKLAN

Selebriti Korea Kongsi Rahsia Cara Guna Mask Wajah Yang Betul Kalau Nak Kulit Licin Macam Artis Kpop

Pantangnya tak boleh lebih 15 minit !

Masker wajah sangat penting tapi jangan memakainya lebih dari 15 minit. Ada sesetengah kes di mana terdapat orang yang mempunyai terlalu banyak jerawat di wajah dan ianya berlaku kerana kulit terlalu over hydrating. Jerawat itu sebenarnya datang daripada penggunaan masker yang terlalu lama.

IKLAN

Cuba bayangkan kasut anda sentiasa basah dan lembab, kaki anda pasti bengkak bukan kerana berada dalam keadaan basah yang terlalu lama. Jangkitan bakteria juga akan mudah datang. Samalah juga kisahnya dengan muka. Ianya akan membengkak dari dalam dan bukan hanya luaran kulit wajah jika memakai masker wajah terlalu lama. Konsepnya sama sahaja. Anda haruslah melakukannya mengikut waktu yang tepat. Ini adalah tip yang sangat penting!

IKLAN

Selebriti Korea Kongsi Rahsia Cara Guna Mask Wajah Yang Betul Kalau Nak Kulit Licin Macam Artis Kpop

Whoa! Bahaya rupanya kalau pakai terlalu lama ini. Nasib baiklah sisi ikut cara yang betul. Untuk mendapatkan tip kecantikan yang lebih mendalam lagi sempena Aidilfitri yang akan datang, hijabi bolehlah menonton rancangan Get It Beauty On The Road in Malaysia yang turut dihoskan oleh Nadiyah Shahab yang sudah bersiaran bermula Isnin, 27 Mei 2019, jam 11:00 malam di Astro Ria (saluran 104) dan Jumaat, 31 Mei 2019, jam 8:00 malam di tvN Asia (saluran 395).

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI