Kehebatan Puan Sri Normala sebagai pengacara dan penyampai berita memang tidak dapat disangkal lagi. Malah beliau cukup sinonim dengan berita TV3 sebelum menghiasi program Nona lebih sedekad lalu.

Sebagai salah seorang bekas personaliti TV3, Normala Samsudin terkenal sebagai pengacara bagi rancangan majalah wanita stesen itu, Nona yang telah bersiaran sejak 1985. Ia menjadi salah satu rancangan TV3 yang paling lama bersiaran.

Selain itu, beliau juga berkhidmat sebagai penyampai berita Buletin Utama. Normala juga digandingkan bersama Allahyarham Aziz Desa sebagai pengacara rancangan Seulas Pinang.

Kelibat wanita belahan jiwa, Datuk Seri Azmi Khalid ini kini terubat apabila beliau dilantik sebagai juri tetap untuk program Ratu Hijabista.

IKLAN

Melalui perkongsian Puan Sri Normala di laman Instagramnya, beliau ada berkongsi tentang ‘keterujaan’ bertemu dengan ikon wanita berjaya, Neelofa.

Sejak saya meninggalkan dunia penyiaran, 2004, saya tidak berkesempatan jumpa Lofa. Namun saya spt juga orang lain sentiasa mengikuti perkembangannya. Saya Bangga Kerana dia juga antara pengacara Nona. Bangga kerana anak gadis kepada wanita yang saya hormati @noorkartini ini sudah melengkapi segala yang di impikan tiap perempuan seusianya. Cantik, Bijak berniaga, berpelajaran tinggi, kaya diusia muda dan popular. Mewarisi wajah kacukan Arab dan jatidiri ibunya yang kuat dan hebat. Semua kredibeliti yang ada pada Lofa adalah idaman tiap wanita. Allah sudah tetapkan keistimewaan ini buatnya, MasyaAllah. Saya terharu bercampur hiba, apabila di undang Ke #nexttoneelofa. Serasa mimpi, serasa Allah mengetahui perasaan ini, ingin ke udara ’ bersamanya. Akhirnya angan-angan untuk bersiaran bersama Neelofa tercapai jua. TQ Lofa, kemanisan perbualan Dan perkongsian cerita ini Akan di kenang hingga akhir hayat jua. Moga Allah sentiasa merahmatimu Dan melindungimu serta keluargamu dik, Amin Amin. YRA.

View this post on Instagram

Sejak saya meninggalkan dunia penyiaran, 2004, saya tidak berkesempatan jumpa Lofa. Namun saya spt juga orang lain sentiasa mengikuti perkembangannya. Saya Bangga Kerana dia juga antara pengacara Nona. Bangga kerana anak gadis kepada wanita yang saya hormati @noorkartini ini sudah melengkapi segala yang di impikan tiap perempuan seusianya. Cantik, Bijak berniaga, berpelajaran tinggi, kaya diusia muda dan popular. Mewarisi wajah kacukan Arab dan jatidiri ibunya yang kuat dan hebat. Semua kredibeliti yang ada pada Lofa adalah idaman tiap wanita. Allah sudah tetapkan keistimewaan ini buatnya, MasyaAllah. Saya terharu bercampur hiba, apabila di undang Ke #nexttoneelofa. Serasa mimpi, serasa Allah mengetahui perasaan ini, ingin ke udara ’ bersamanya. Akhirnya angan-angan untuk bersiaran bersama Neelofa tercapai jua. TQ Lofa, kemanisan perbualan Dan perkongsian cerita ini Akan di kenang hingga akhir hayat jua. Moga Allah sentiasa merahmatimu Dan melindungimu serta keluargamu dik, Amin Amin. YRA. Saksikan Khamis ini, 9 malam, ASTRO RIA, ASTRO GO. #diaumuranaksaya #sweetlofaever #hatibaikbudibaik #adoregoodpeople @neelofa #nexttoneelofa 17/9/2020

A post shared by Normala Samsudin (@normalasamsudinofficial) on

IKLAN

Sneak peek. #nexttoneelofa

View this post on Instagram

Sneak peek. #nexttoneelofa

A post shared by Normala Samsudin (@normalasamsudinofficial) on

IKLAN

She is an Idol to all ladies and young entrepreneur, to all girls out there, dream big and achieve your goals in a modest way. My time is over, n i am happy what Allah has granted and blessed me. Amin, amin YRA.

Sumber kredit: Instagram Normala Samsudin Official

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI