Jika tidak ada apa-apa aktiviti untuk dilakukan pada waktu hujung minggu, apa kata anda cuba buat sendiri rawatan spa di rumah. Tidak salah belai dan manjakan wajah kita kerana anda akan dapat hasil menakjubkan.

Perkongsian dari wanita ini Dura Zain di laman sosial facebook yang menimba ilmu di Mobile Spa dan dia memberitahu cara untuk hilangkan biji whitehead seterusnya produk digunakan untuk rutin penjagaan harian bagi mendapatkan wajah halus dan berseri.

Tidak perlu produk mahal sebaliknya hanya pilih produk dijual di drugstore sahaja. Harga ditawarkan juga mampu milik dan tak susah untuk dapatkannya di mana-mana rangkaian drugstore bedekatan.

Masa attend kelas #Mobile_Spasetahun yang dulu, Cik Dura sempat tulis dalam nota dengan pen merah tips dan trick untuk kulit sihat cantik. Ini salah satunya. Cara betul dan berkesan remove biji whitehead tang hidung, dagu dan dahi.

Apabila kulit hasilkan minyak yang berlebihan dan hari-hari calit make up. Pulak tu tak dicuci dengan bersih dia akan jadi satu layer atas kulit. Automatically lubang pori tersumbat jadi whitehead, blackhead atau jerawat.

Sebelum scrub kulit tu, kalian lakukan step cleansing lotion dulu. Sebab cleansing lotion ni untuk lembutkan biji-biji halus yang tersumbat rapat dalam liang pori dan cairkan make up yang melekap di kulit. Konsep dia “oils dissolved oils”. Sangat sesuai untuk kulit semu jenis kulit.

Tekstur dia berminyak dan putih macam susu. Itu sebab dia juga dikenali sebagi cleansing milk. Ada banyak jenis kat Watson dan Guardian. So Cik Dura snap gambar sesatu supaya kalian mudah nak pilih dan pegi cari nanti.

Nah amik step ni, rajin buat muka memang licin beb.

Step 1
Cleansing Lotion/Cleansing Milk

Step 2
Foaming face wash

Step 3
Scrub (3x seminggu)

step 5
whitehead stripes/ Peeling facemask (3x seminggu)

IKLAN

Step 6
Toner

Step 7
Serum

step 8
Moisturiser Cream

PRODUK DICADANGKAN:

1. RM19.90, Sesuai untuk semua jenis kulit. remove make up tanpa kulit rasa tegang. Siap ada label hypoallergenic, supaya orang yang ada sensitif skin rasa secure nak guna.

2. RM20.90, Ada Aloe vera sesuai untuk orang kulit kering.

3. RM69.04, pergh mahal namun kualiti tak pe kan? siapa yang ada jerawat bernanah sampai merah-merah tu better pakai ni.

4. RM50.09, Sesuai untuk semua jenis kulit. lepas pakai kulit rasa soft je.

5. RM21.69, Nivea sesuai untuk semua jenis kulit.

6. RM22.54, sesuai untuk semua jenis kulit

7. RM28.05, Ni satu lagi sesuai sangat untuk kulit sensitif merah-merah tu dan kulit kering.

8. RM28.20, Sesuai semua jenis kulit

9. RM18.77, Lagi satu untuk sensitif dan kulit kering.

10. RM33.49, Sesuai semua jenis kulit

11. RM24.43, sesuai semua jenis kulit.

Dura Zain
Makcik Beauty junkie