Apabila tengok balik gambar zaman persekolahan, pasti kita akan terkenang memori silam dahulu kan? Ada juga yang dapat melihat perbezaan wajah ketika masih bergelar pelajar sekolah dengan keadaan diri pada hari ini. Pasti banyak perbezaan tapi ada juga yang kekal sama wajahnya.

Baru-baru ini, pengasas produk kecantikan terkenal, Joy Revfa telah berkongsi gambarnya di alam persekolahan. Yang paling menarik, dia sememangnya jelita sejak kecil lagi dan memiliki bibir yang cantik . Apa rahsianya?

Pernah disangka memakai gincu ke sekolah oleh gurunya.

IKLAN

Terjumpa photo2 darjah 6 (12tahun) waktu sekolah rendah dulu ?? Tahun 1999 . Saya la tu yg bertudung biru, waktu ni selalu cikgu fikir sy dtg sekolah pakai lipstick, padahal mmg bibir dh cm tu sbb dulu suka scrub bibir pakai gula pasir & madu tu yg kekal bibir jd merah, last2 cikgu yg tiru petua saya tu kt rumah. ?? Agak2 pd tahun 1999 ni, korg umur brp ek…?? ?

IKLAN

Rupanya Joy hanya mengamalkan petua skrub bibir menggunakan gula pasir dan madu sejak dari dulu lagi supaya bibir merah bak delima.

IKLAN

Jadi selepas ini, para hijabi yang mahu bibir cantik dan sihat, bolehlah mengikuti tips yang dikongsi oleh Joy ini. Memang berkesan, selamat pula tu!

You get what you FOCUS on, so FOCUS on what you want ? Focus like a laser not a flashlight . . F.O.C.U.S iaitu (Follow One Course Until Success) yang bermaksud, menumpukan seluruh tenaga dan tumpuan mengikut satu jalan sehingga anda berjaya mencapainya. . Fokuskan pada satu matlamat. Selesaikan misi satu persatu, jangan tamak. Jadi pakar kepada produk atau servis sendiri. Ramai usahawan yang gagal kerana terlalu cepat nak cari keuntungan yang singkat sedangkan kualiti yang sepatutnya konsisten terabai dek kerana kesibukan membesarkan perniagaan yang belum matang. . Kebanyakan usahawan gagal kerana kekurangan kekuatan karektor dan kemampuan untuk fokus pada satu perkara sehingga ianya berjaya diperolehi. Ramai yang suka melompat2 membina perniagaan. Apasalahnya fokus pd yg satu?? Jangan yang dikejar tak dapat, yang dikendong keciciran. . SEMOGA BERMANFAAT buat usahawan semua ? . . #fairytalequeen #milliondollarbabe #successtory #mervecosmetic #joyrevfa #mervecosmetics #moneymagnet #cashflowqueen #successstory #thumbelinabyjoyrevfa #mervekingdom #mervequeen #mervegroup #unsmillingdoll #warriorqueen #fairytaleprincess #truelove #cantikbukanlagifantasi #syukur #alhamdulillah #mervemillionairegroup #fairytale #mervelovers #mervequeen . www.merve.com.my . Follow ?? @mervecosmetic_hq

A post shared by Founder of MERVE Cosmetics (@joyrevfa) on