Pernahkah anda terfikir penggunaan warna dalam penjenamaan penjagaan kulit? Warna adalah cara yang sangat kuat untuk menyampaikan mesej di sebalik jenama produk anda? Warna yang digunakan kebanyakkan jenama produk penjagaan kulit memberi anda gambaran bahawa makna penjagaan kulit.

Apa makna warna produk penjagaan kulit anda?

Warna yang digunakan dalam penjenamaan penjagaan kulit semula jadi, jom kita lihat makna warna ini secara umum. Berikut adalah beberapa cadangan untuk mesej yang disampaikan dengan warna tertentu.

PUTIH

Sudah jelas bahawa industri penjagaan kulit semula jadi lebih terdorong menggunakan putih daripada semua warna lain. Ini hampir menguasai sebahagian besar label, bekas dan pembungkusan yang digunakan dalam industri.

Putih umumnya menandakan kesederhanaan, kebersihan dan kesucian. Ia sering digunakan dalam produk yang berkaitan dengan kesihatan untuk bayi. Tidak menghairankan, bukan? Pengilang penjagaan kulit semula jadi dan organik mahu anda merasakan bahawa anda menggunakan produk yang holistik, sederhana dan tulen pada kulit anda.

Warna putih diikuti dengan warna hijau, yang bermaksud kesihatan, kesegaran dan ketenangan. Mesej ini sesuai dengan pesanan pemasaran keseluruhan untuk penjagaan kulit semula jadi dan organic. Produk anda mengandungi ekstrak botani, mempunyai jangka hayat yang lebih pendek, jadi lebih segar dan mewujudkan rasa sihat dan tenang.

BIRU

Selanjutnya warna biru, menandakan kepercayaan dan kebolehpercayaan. Industri penjagaan kulit dipenuhi oleh orang-orang yang membuat tuntutan hebat mengenai produk mereka. Biru juga dikaitkan dengan langit dan laut dan disukai secara universal. Antara 3 warna ini putih, hijau dan biru menjadikan jenama anda kelihatan tulen, segar dan boleh dipercayai. Apa lagi yang dikehendaki oleh jenama penjagaan kulit semula jadi?

Nah, ternyata mereka juga mahukan warna merah jambu, hitam, coklat dan oren dalam menwarnai hari anda! Di sinilah mula beralih ke mesej pemasaran yang berbeza.

IKLAN

PINK

Pink menyampaikan mesej yang berbeza bergantung pada warna yang digunakan. Merah jambu boleh memberi tenaga, keremajaan dan kegembiraan! Pink pastel menyampaikan sentimen. Pink muda dilihat lebih romantis.

HITAM

Hitam bermaksud kemewahan, kecanggihan, profesionalisme dan kesungguhan. Menggunakan warna hitam dalam jenama anda dapat membantu meningkatkan perniagaan anda agar kelihatan mewah.

COKLAT

Warna bersahaja yang memberikan ketahanan, kestabilan dan kesederhanaan. Namun, sebilangan pengguna boleh melihat warna coklat sebagai ‘kotor’ yang mungkin tidak menyenangkan.

IKLAN

OREN

Warna yang membangkitkan keseronokan, semangat dan kegembiraan. Ini adalah warna yang menyeronokkan untuk dimasukkan ke dalam jenama anda dan sering dilihat sebagai suka bersuara dan mungkin juga seperti kanak-kanak.

Warna-warna ini jelas tidak dipilih untuk memberi tahu dunia bahawa produk penjagaan kulit ini semula jadi tetapi untuk memberi makna lebih jauh kepada jenama yang bagus kerana jika anda ingin perniagaan penjagaan kulit anda berjaya, anda biasanya ingin menyasarkan sesuatu.

Kulit Cantik Bercahaya Dengan Vitamin Tambahan

Mulakan hari anda dengan keceriaan dan nikmati keseronokan penjagaan kulit yang bebas dengan Koleksi Penjagaan Kulit berwarna-warni SEPHORA COLLECTION, koktel vitamin, tumbuhan dan buah-buahan yang menawarkan faedah mencintai kulit. Dengan koleksi ini, semburan berair, kulit yang lebih halus dan cerah.

SEPHORA COLLECTION Colorful Vitamin Face Mask

IKLAN

Topeng muka kain serat pisang ini diformulasikan dengan 95% bahan-bahan semula jadi, dengan tekstur yang menjadikannya sangat menyerap dan sesuai dengan kulit anda untuk keselesaan dan keberkesanan maksimum. Pilih dari lidah buaya, naga, mangga, atau betik untuk merawat kulit anda dengan vitamin C, E, B3, atau B6. Lima minit diperlukan untuk memberi kulit anda peningkatan hidrasi yang cepat dan cahaya wajah yang terpancar.

SEPHORA COLLECTION Vitamin Mask

Siapa yang tidak menggemari koktel yang sedap? Diformulasikan dengan bahan-bahan nabati dari sumber semula jadi 93%, topeng vitamin ini menawarkan penghidratan ultra ringan dan manfaat kulit yang disasarkan dengan empat buah dan vitamin. Dapatkan penghidratan yang kuat dengan tembikai + vitamin E, mengatasi sebum dan kulit yang tersumbat dengan teh matcha + vitamin H, meningkatkan cahaya kulit dengan limau gedang + vitamin C, atau melegakan kulit kering dan meradang dengan santan + vitamin B3.

SEPHORA COLLECTION Vitamin Tonic Lotion

Penghidratan hingga enam jam? Ya sila! Sapu tonik muka yang diperkaya dengan ekstrak tumbuhan ini yang mempunyai 96% bahan semula jadi untuk merasa segar, terhidrat dan berkhasiat. Melembutkan dan menghidrat kulit dengan timun + vitamin E, meningkatkan cahaya anda dengan markisa + vitamin C, atau melindungi dari pencemaran dengan buah naga + vitamin B3. Bonus: ia juga menjadikan primer solekan yang hebat!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI