Merah adalah warna yang menarik dan klasik yang dapat mencerahkan penampiln anda. Ini adalah pilihan yang tepat untuk acara rasmi atau acara santai. Pilih warna merah yang menghidupkan warna kulit anda.

Pasangkan pakaian merah anda dengan warna-warna neutral untuk penampilan formal, atau dengan warna-warna ‘clash’ untuk penampilan yang menyeronokkan dan bergaya. Tambahkan warna tambahan pada pakaian anda dengan memakai aksesori merah. Ikuti trik ini untuk nampak muda 10 tahun dari usia.

Pilih warna merah yang sesuai dengan warna kulit anda.

Sekiranya anda mempunyai kulit zaitun atau lebih gelap, anda akan kelihatan cantik dengan warna merah oren, seperti karang atau tangerin. Sekiranya anda mempunyai warna kulit yang cerah, cari warna merah yang sedikit lebih merah jambu, seperti merah ruby ​​atau merah beri. Sekiranya kulit anda berwarna sederhana, anda mungkin akan kelihatan padan dengan kebanyakan rona merah.

Sekiranya anda melihat bahawa anda kelihatan menyerlah dengan warna merah, mungkin telah menemui padanan warna terbaik anda.

1. Pasangkan warna merah dengan hitam atau putih

Untuk mencipta penampilan formal, merah, hitam dan putih adalah warna-warna tebal yang menghasilkan kontra yang menarik ketika dipasangkan bersama. Ini adalah pilihan yang baik jika anda ingin mendapatkan penampilan formal untuk acara rasmi atau tempat kerja. Kemeja merah dengan tali leher hitam dan sut hitam kontra yang menarik yang memancarkan kekuatan dan keyakinan.

Padanan Merah Buat Penampilan Anda Muda 10 Tahun Dari Usia. Perlu Tahu Triknya

 • Pilih warna merah terang jika mahu penampilan yang sangat tajam.
 • Sekiranya anda malu memakai warna merah, carilah baju hitam atau putih yang mempunyai cetakan atau corak merah di atasnya.

2. Pakai warna merah dari kepala hingga kaki

Padanan Merah Buat Penampilan Anda Muda 10 Tahun Dari Usia. Perlu Tahu Triknya

Jika anda mahu menonjol, memakai warna merah dari kepala hingga kaki sangat mengikut trend. Sekiranya anda merasa sangat berani, pakai kasut merah, seluar merah dan kemeja merah. Pakaian ini sangat sesuai untuk pertunjukan fesyen atau bersantai.

3. Gabungkan warna merah

Mustard, merah jambu, atau perak untuk mencipta penampilan mengikut trend. Padankan warna merah dengan warna yang kontra adalah penampilan yang bergaya. Pakai pakaian berwarna merah dengan barang yang bertembung. Sweater mustard atau merah jambu yang dipasangkan dengan seluar merah merah adalah pilihan yang berani.

IKLAN

Padanan Merah Buat Penampilan Anda Muda 10 Tahun Dari Usia. Perlu Tahu Triknya

 • Gaya ini paling sesuai untuk warna blok. Pakai bahagian atas yang berwarna merah atau mustard dan bukannya bahagian atas yang mempunyai corak mustard dan merah.
 • Pasangkan warna merah dengan biru muda untuk membuat penampilan yang sedikit kurang berani, tetapi tetap bergaya.
 • Elakkan penampilan ini sekiranya anda menghadiri acara rasmi.

4. Pakai sut merah jika anda mahu menonjol dari orang ramai.

Tidak kira jantina anda, pakaian berwarna merah adalah pakaian yang pasti menonjol. Mana sut merah lengkap jika anda merasa berani, atau jaket sut merah jika anda mahukan penampilan yang lebih konservatif.

Memilih Aksesori Merah

1. Pasangkan jam tangan merah dan hitam

Jika anda ingin menarik perhatian, pasangkan dengan jam tangan hitam atau merah akan menonjolkan penampilan anda.

Padanan Merah Buat Penampilan Anda Muda 10 Tahun Dari Usia. Perlu Tahu Triknya

Ice-Watch bekerjasama dengan Coca-Cola untuk koleksi baharu!

Ingin menambahkan sedikit kepingan Coca-Cola ke pergelangan tangan anda? Tiada yang akan menghalang anda. Syarikat minuman paling terkenal sepanjang masa, Coca-Cola dan Ice-Watch telah bergabung untuk kerjasama baru yang menyegarkan, menghasilkan edisi kolektor.

IKLAN

Padanan Merah Buat Penampilan Anda Muda 10 Tahun Dari Usia. Perlu Tahu Triknya

Ucapkan selamat tinggal kepada kesuraman, segarkan penampilan anda dari sebelumnya kita semua memerlukan setitik kegembiraan, sesuatu untuk menghilangkan kedukaan untuk hadapi norma baru! Oleh itu, Coca-Cola dan Ice-Watch telah memutuskan untuk mengumpulkan tenaga positif mereka untuk membuat satu siri jam tangan baharu. Perkongsian yang optimis dan tepat pada masanya memanfaatkan potensi tanpa bateri.

ICE Watch Model tenaga suria.

Padanan Merah Buat Penampilan Anda Muda 10 Tahun Dari Usia. Perlu Tahu Triknya

Kuasa suria ICE yang mesra alam, peringatan yang setiap detik penting selamatkan alam sekitar. Warna dan simbol ikonik Coca-Cola. Ini tersedia dalam 3 reka bentuk yang mencerminkan persahabatan yang berkilauan: dua syarikat dengan pandangan yang hidup di dunia dan budaya masing-masing

komited untuk menyatukan generasi dan membantu membina masa depan yang lebih bahagia dan lestari bagi planet ini dan penduduknya.

IKLAN

2. Pilih sepasang sandal merah untuk menambahkan warna pada pakaian anda.

Sekiranya anda memakai pakaian biasa atau warna neutral, petunya pasti dengan menambahkan sepasang sandal merah. Pakai tumit dengan pakaian rasmi dan pakai pakaian kasual. Sekiranya anda memakai sut, pilih sepasang kasut berwarna merah gelap.

Padanan Merah Buat Penampilan Anda Muda 10 Tahun Dari Usia. Perlu Tahu Triknya

 • Pilih sepasang kasut yang menunjukkan keperibadian dan gaya anda. Sekiranya anda ingin kelihatan feminin, pilih sesuatu yang berenda atau bertali. Sekiranya anda lebih suka wajah tegang, pakai kasut tumit atau sesuatu yang berkilat. Sekiranya anda suka penampilan grunge, anda boleh memakai kasut skater merah.

3. Berani menyarungkan hijab merah

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The dUCk Group (@theduckgroup)

Sekiranya anda mahukan sedikit warna merah pada pakaian anda, pilihlah hijab merah padankan dengan pakaian berwarna neutral. Sama ada bercorak atau polos pastikan jangan bertembung dengan warna pakaian. Pilih hijab yang sesuai dengan warna kulit anda. Ini sangat penting semasa memilih hijab, kerana ia sangat dekat dengan wajah anda.

4. Pakai rantai, gelang, atau cincin merah

Melengkapkan pakaian anda. Perhiasan adalah kaedah terbaik untuk menjadikan pakaian biasa kelihatan lebih menarik. Perhiasan merah akan sangat menonjol jika anda memakainya dengan warna-warna neutral seperti kelabu, hitam, putih, atau biru tentera laut.

5. Bawa beg tangan merah

Beg merah adalah kaedah terbaik untuk menambahkan warna merah pada pakaian anda dengan cara yang halus. Beg ramping akan berfungsi dengan baik dengan pakaian formal dan beg kulit besar akan melengkapkan penampilan pakaian jalanan. Untuk pakaian kasual, pilih beg merah.

Padanan Merah Buat Penampilan Anda Muda 10 Tahun Dari Usia. Perlu Tahu Triknya

 • Pasangkan beg tangan berwarna merah terang dengan pakaian biru laut dan putih untuk penampilan nautika.
 • Pakai beg lut sinar merah jika anda ingin mencapai gaya yang menyeronokkan dan bergaya.

6. Pakai gincu merah untuk penampilan klasik dan elegan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MIRA FILZAH (@mfmirafilzah)

Pilih warna bibir yang terang dan berani jika anda mempunyai warna kulit yang hangat atau gelap. Pilih warna merah dengan nada lebih merah jambu jika anda mempunyai warna yang lebih terang. Pilih merah tangerine jika anda mempunyai kulit zaitun.

Padanan Merah Buat Penampilan Anda Muda 10 Tahun Dari Usia. Perlu Tahu Triknya

 • Eksperimen dengan pelbagai warna dan pilih warna yang mencerahkan warna kulit anda.
 • Pilih warna merah jambu jika gigi anda kelihatan lebih putih.
 • Jauhkan dari lipstik merah gelap jika anda, warna ini boleh menjadikan bibir anda kelihatan lebih nipis.
Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI