Ramai di kalangan hijabi yang skip makan pagi kerana dikatakan boleh menjadi salah satu faktor kenaikan berat badan. Tetapi kajian mendapati jika mahu mengamalkan diet seimbang jangan sesekali abaikan sarapan pagi. Sebenarnya ada beberapa jenis sarapan yang boleh kita amalkan pemakanannya untuk mendapat hasil tubuh yang menawan dan juga sihat. Bukan itu sahaja, khasiatnya juga boleh menjadikan wajah kekal awet muda.

1. Air suam + madu + lemon

Amalkan  ketiga-tiga bahan ini ketika sarapan sudah cukup untuk mengeluarkan toksik daripada badan . Ianya juga salah satu cara yang sihat untuk mengurangkan berat badan merangkap supplement tambahan kepada menu harian.

Untuk keluarkan toksik dalam badan.

2. Sup sayur

Khasiat dalam sup adalah semulajadi dan penting bagi membantu untuk kekal muda dan sihat.

IKLAN
Untuk bantu kekal awet muda.

3. Oatmeal

Oatmeal merupakan salah satu lagi sarapan yang super bagus diamalkan untuk awet muda.  Serat makanan yang terkandung di dalamnya pasti akan beri tenaga selepas makan dan akan bertahan lama . Selain tu, ianya juga mempunyai kandungan karbohidrat yang tidak berlebihan di mana ianya berguna untuk salurkan tenaga pada badan.

IKLAN

Cadangan makanan :  madu ataupun buah-buahan segar atau kering campurkan bersama oat dan perbagaikan. Barulah tak akan rasa bosan.

IKLAN
Salurkan tenaga.

4. Yogurt

Manfaatkan yogurt  dalam setiap menu sarapan setiap hari , kerana ianya sumber protein yang lebih sihat bagi mengurangkan berat badan.

Sumber protein lebih sihat.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI