Minyak Wangi Punyai Kekuatan Tersembunyi. Siapa sangka di sebalik bau minyak wangi yang menggoda itu ada juga kuasa tersembunyi yang boleh mempengaruhi emosi, tingkah laku dan juga kesihatan kita.

Bukan sahaja membuatkan anda berbau harum, minyak wangi juga boleh menjadi senjata rahsia untuk menaikkan semangat anda, meningkatkan keyakinan anda dan mengurangkan tekanan.

Artikel Berkaitan : Keliru Dengan Haruman Bunga Minyak Wangi, Kenali Dahulu Jenis-Jenis Aroma Sebelum Membeli. Paling Sempurna!

Mari sama-sama kita pelajari tentang kuasa tersembunyi minyak wangi dan cara memilih minyak wangi yang betul untuk mendapatkan manfaat maksimum!

Kekuatan Tersembunyi Aroma Minyak Wangi

Minyak Wangi Punyai Kekuatan Tersembunyi, Ia Bukan Sahaja Berbau Harum!

Apabila anda keluar dari rumah atau melakukan aktiviti, anda tidak berasa lengkap melainkan anda telah menyembur minyak wangi kegemaran anda. Jelas sekali, kebaikan atau kegunaan minyak wangi tidak hanya terhad kepada mewangikan badan.

Tanpa disedari, minyak wangi mempunyai banyak manfaat positif terutama pada peringkat psikologi. Menurut entreparfums.com, ini adalah beberapa faedah minyak wangi:

Membuatmu Tampak Lebih Menarik

Kajian oleh Monell Chemical Senses Centre telah menunjukkan kaitan antara bau dan kecantikan fizikal seseorang (daya tarikan).

IKLAN

Penyelidikan ini mencadangkan bahawa semakin wangi seseorang, semakin menarik perhatian orang lain.

Buat orang di sekeliling anda selesa

Minyak Wangi Punyai Kekuatan Tersembunyi, Ia Bukan Sahaja Berbau Harum!

Ia bukan sahaja menjadikan anda kelihatan lebih baik, ia juga membuatkan orang di sekeliling anda berasa selesa di sekeliling anda.

Dalam apa jua situasi sosial, anda lebih suka berinteraksi dengan mereka yang berbau harum daripada mereka yang berbau busuk, bukan?

IKLAN

Cetuskan kenangan manis

 

Minyak Wangi Punyai Kekuatan Tersembunyi, Ia Bukan Sahaja Berbau Harum!

Deria bau berkait rapat dengan sistem limbik otak, yang menjana emosi dan ingatan.

Apabila otak kita menyimpan ingatan tentang bau dan kita menghidu bau yang serupa, ia secara automatik mengaitkannya dengan ingatan lalu.

IKLAN

Sama ada bau minyak wangi ibu atau bapa kita, makanan atau tempat kegemaran kita zaman kanak-kanak.

Sebagai identiti

Minyak Wangi Punyai Kekuatan Tersembunyi, Ia Bukan Sahaja Berbau Harum!

Kadang-kadang anda boleh tahu siapa yang masuk ke dalam bilik dengan anda hanya dengan menghidu minyak wangi mereka.

Pilihan minyak wangi anda bukan sahaja identiti, ia juga boleh menjadi ekspresi atau pernyataan tentang siapa anda sebenarnya.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI