Serum merupakan salah satu rejim penjagaan kulit yang mesti dipakai jika anda mahukan kulit yang anjal, lembut, lembap dan terpelihara. Kesan jangka panjang pemakaian serum ialah kulit wajah kelihatan awet muda.

Memakai serum bukanlah sesuatu yang asing bagi mereka yang mengambil berat tentang soal penjagaan kulit wajah. Antara serum yang sering menjadi pilihan adalah serum yang mengandungi Vitamin C.

Photo by Shiny Diamond from Pexels

Serum Vitamin C dengan bahan antioksidan sangat berkesan dalam merangsang pengeluaran kolagen. Ia juga membantu mengurangkan tanda-tanda penuaan dengan memperbaiki kerosakan kulit akibat pencemaran dan pancaran sinar matahari matahari.

Dikongsikan serum terbaik di pasaran yang bukan sahaja mampu mencerahkan wajah anda, malah mengatasi masalah kulit yang lain:

PURITO Pure Vitamin C Serum

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JASTIP KOREA | PO KOREA (@rk_rumahkorea) on

Serum tulen dari Korea ini sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah jerawat pada kulit wajah. Dengan kandungan 10% asid Ascobic dan 84% Asid Hyaluronic, vitamin tulen secara inovatifnya dapat menyelesaikan pelbagai masalah yang dihadapi kulit.

Berfungsi untuk melawan kedutan, mengembalikan keanjalan, menghapuskan lingkaran gelap, mencerah, melembut dan melegakan kulit serta menghilangkan kesan parut jerawat. Serum ini terbaik untuk semua jenis kulit, jadi anda tidak perlu risau kerana ianya tidak akan menyebabkan iritasi.

IKLAN

Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Klairs Malaysia Official (@klairsmy) on

Serum dari Klairs ini menggunakan teknologi penstabilan hibrid yang mampu menyerap dengan mengandungi bahan aktif 5% asid L-Ascorbic ke dalam lapisan kulit dan merupakan bahan antioksidan yang telah diuji dan terbukti secara saintifik.

Kandungan vitamin C sebanyak 5% merawat masalah pori yang besar dan kulit kusam. Serum vitamin C ini sesuai digunakan oleh semua usia dan semua jenis kulit kerana formulanya yang tidak merengsakan. Pemilik kulit sensitif juga sesuai menggunakan produk ini.

Wardah C-defense with Vitamin C Serum

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wardah Cosmetics Malaysia (@wardahbeauty_my) on

Teksturnya yang ringan memudahkan ia meresap dengan mudah. Tahap vitaminnya akan membantu mencerahkan kulit anda, menjaga keanjalan kulit, memperbaiki struktur kulit, dan melembapkan.

Serum vitamin C ini berperanan sebagai antioksidan dan anti-inflamasi yang akan melindungi kulit anda dari radikal bebas yang merupakan penyebab utama pigmentasi. Dengan pemakaian rutin, serum vitamin C ini akan membuatkan kulit anda lebih sihat dan lebih cerah secara berperingkat.

IKLAN

The Body Shop Vitamin C Skin Boost

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @_namphuengberry_ on

The Body Shop Vitamin C Skin Boost ini mengandung glycerin dan ascorbic acid yang akan memberikan kelembapan dan berperanan sebagai antioksidan. Serum ini sesuai dipakai pada waktu pagi dan malam hari sebagai langkah terakhir perawatan kulit anda. Dengan pemakaian yang teratur, hasilnya kulit anda lebih cerah dan berkilau hasil kandungan mineral glowing serum ini.

Kiehl’s New Powerful Strength Line Reducing Concentrate

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kiehl’s Malaysia (@mykiehls) on

Bagi anda yang memerlukan nutrisi vitamin C sekaligus ingin mengatasi kedutan di wajah, produk ini untuk anda. Serum ini mengandungi vitamin C dengan kadar 10.5% yang tergolong sebagai perawatan anti-wrinkle. Tidak hanya mengandung vitamin C yang cukup tinggi, serum vitamin C dari Kiehl’s ini juga menambahkan asid L-Ascorbat yang berperanan untuk mengurangi garis halus dan tekstur pada kulit wajah anda.

IKLAN

SKIN INC Vitamin C Serum

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Skin Inc (@iloveskininc) on

Produk serum dari jenama Skin Inc ini yang menggabungkan Vitamin C dan E serta Vitamin B6 yang terkandung dalam kapsul halus rumpai laut, efektif hanya selepas disapukan pada Zon-T kulit anda. Dirumus khas untuk membantu mengurangkan kewujudan liang dan penghasilan sebum. Dengan fungsi yang mampu mengawal sebum, ternyata ianya sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit kombinasi.

BERHENTI GUNA PRODUK APABILA TIMBUL KESAN SAMPINGAN

HIJABISTA: Jika anda mendapati ada kesan sampingan selepas menggunakan apa-apa serum vitamin C seperti kulit jadi gatal-gatal, memerah dan sebagainya, sebaiknya anda menghentikan pemakaian serum tersebut. Kesan sampingan ini memang jarang terjadi, tetapi apabila hal tersebut terjadi, segera dapatkan khimat nasihat pakar.

Sumber kredit: Top image: Photo by Shiny Diamond from Pexels Photo by Anna Shvets from Pexels

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI