Kepelbagaian produk kecantikan di pasaran menyebabkan kita sering rasa keliru yang mana lebih bersesuaian dengan kulit wajah.

Namun begitu, ramai juga di kalangan pengguna kini yang tidak lokek berkongsi pengalaman mereka setelah memakain produk berkenaan.

Salah seorang pengguna laman sosial facebook Herry Rozular yang berkongsi penggunaan produk untuk masker.

Tidak perlu mendapatkan produk mahal, seballiknya penggunaan lokal dengan harga berpatutan ini sangat berbaloi untuk dimiliki.

Malah produk ini juga mudah untuk didapati dengan hanya mendapatkankannya di drugstore berhampiran.

Jenis Freeman Mask mengikut skin concern n penerangan tiap satu.

So far abam tahu korang pening kan nak pilih mana? Ada gel peel off, ada scrub + mask, ada claymask. Macam tak tahu je nak pick mana sebab banyak dia ada. Jangan risau, nah guide abam provide. Korang boleh click di gmbr tu n baca ye. Harga Rm24 mcm tu yea. Boleh didapati di drugstore (watson/guardian)

Semoga bermanfaat !

1) Apple cider vinegar

Scrub + mask. Maksudnya sebelum pakai yg ni tak payah susah2 scrub dulu pakai apa2 scrub lain ye. Dia dah sekali dalam ni. Kiranya jimat masa lah. Cara nak pakai, basahkan dulu muka. Pastu apply gosok2 ke muka n biar 3 5 minit then bru bilas. This one all skin types boleh pakai ya. Yg ni dia cakap boleh purifies n matte kan skin.

2) Golden Grain Brightening Mask

IKLAN

This one if skin sunburn, ada dark spot, then ambik yang ni. Dia bentuk gel ye. Cuci muka bersih2 or lepas mandi, then keringkan muka. Pastu apply je ke muka then bilas lepas biarkan 5 – 10 minit kt muka. Yg ni ada vitamin C n boleh firmkn kulit jugak ye.

3) Green Tea + Orange blossom peel off mask.

This one for normal n combination skin boleh pkai. Yg ni boleh refines kita punya pores n tolong improve kita punya dark spot. Yg ni jgk boleh cerahkan skin ye.

4) Cucumber + pink salt clay mask

Yang ni pulak clay mask n all skin boleh pakai. Bila ckp all skin types so tk kira la awk dry ke oily ke, mmg boleh pakai. Yang ni utk detox kan skin n pores kita utk renew kan skin.

5) Dead Sea Minerals clay mask.

Yang ni pun sama dalam bentuk clay mask n boleh pakai utk semua jenis kulit. Yang ni katanya boleh balancekan kelembapan kulit kita n Lavender & Bergamot boleh lembutkn kulit. Yg kulit kasar tu ha this one.

6) Avocado + Oatmeal Clay Mask.

Yang ni khas utk cuci jauh ke dalam pores ! Yg rasa pores tersumbat n tak sihat tu, ambik yang ni yea. Avocado, Oatmeal n Vitamin E dalam ni boleh buat skin lembap n lembu.

7) Charcoal + blacksugar gel mask + scrub.

Yg ni utk detox kan pores n exfoliate. So sama ye if dah pakai, takyah scrub dah. Dah include skali. Yg ni all skin types boleh pakai. Yg betul2 rasa pores dia kotor, ambik yg ni sbb charcoal ni mmg terkenal utk cuci pores ke dalam.

8) cucumber gel mask

Yang ni utk normal n combination skin. Kalau skin kusam n kasar go with this one. Cucumber n Aloe dalam ni akan pastikan skin soft n smooth !

9) mint + lemon clay mask

Skin oily teruk ambik yang ni ! Breakout n open pores pun boleh yg ni. Skin type : Oily n breakout ! Digalakkan !

10) Pomegranate peel off mask !

Yg ni utk protect skin dari radikal bebas n gently cuci pores utk skin bersih. This one also all skin types boleh pakai. Tkde masalah apa jenis type pn ya.

11) Diamond mineral clay mask + scrub.

If skin kusam, parut, ambik yg ni ya. Ni dah asa scrub n mask jugak. Cara pakai, cuci muka then keringkan pastu pakai je n biar 5 10 minit. Pastu bilas