Masalah kulit breakout sering dihadapi oleh setiap orang sekurang-kurangnya sekali seumur hidup. Penting untuk merawat kulit yang sedang breakout. Kulit kusam dan penuh dengan parut jerawat akan kembali flawless jika kita guna produk yang betul.

Apabila kulit breakout ia boleh menyebabkan kita jadi tidak bersemangat. Secara tidak langsung kita akan hilang keyakinan diri. Nak jumpa orang pun malu. Melalui perkongsian wanita dengan Facebook Farah Ilyiā wanita ini berkongsi masalah brekaout yang dialaminya.

Sebelum ini, wajahnya sangat teruk, kusam berminyak dan berparut jerawat. Jika bermekap pun solekan nampak bercapuk. Kongsinya lagi, kebersihan perlu dijaga betul-betul. Jangan lap kulit wajah dengan tuala yang kita lap badan.

Ajarkan diri lap muka menggunakan tisu atau tuala kecil untuk muka sahaja.

Kalau nak ok lagi, seminggu sekali cuba buat macam Farah. Madu + yogurt yang original low fat tu. Kacau-kacau sapu kat muka, dia akan mengelupas sedikit muka. Buang kotoran di muka guna barang organik saja. Best seminggu sekali mesti buat. Farah kongsi apa yang Farah pakai sahaja.

Di bawah ini disenaraikan senarai produk yang digunakan untuk merawat masalah breakout. Paling penting mesti mesti rajin dan disiplin.

SIANG

1.Cleanser pure beauty


2.Toner nano white

IKLAN

3.Bio essence rosegold


4.Pudding cream pure beauty


5.Birdnest essence

 

IKLAN

MALAM

1.Cetaphill gentle cleanser


2.Toner nano


3.Bio essence rosegold


4.Birdnest essence


5.Night cream bio essence gold

IKLAN

Rawat muka 1 minggu sekali
1 .Madu+yogurt biar 15 minit


2.Skrub muka guna Stves bleackhead.

CUCI MEKAP
1.Biore oil tisu

Selamat mencuba!

Sumber kredit: Farah Ilyiā

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI