Istimewanya seseorang yang bergelar wanita itu sehingga Tuhan mengangkat nilai dan martabatnya disisi Islam. Ini juga dapat kita lihat secara jelas bahawa Islam mengangkat darjat dan kemuliaan kedudukan wanita sebagai seorang ibu melalui kalamullah ayat ke-15 surah Al-Ahqaf yang bermaksud:

”Dan Kami perintahkan kepada manusia supaya berbuat baik kepada kedua-dua ibu bapanya, ibunya menghamilkan dia dengan susah payah dan melahirkannya dengan susah payah”.

Masyaallah, begitu tinggi nilai seorang wanita itu dan kerana itulah kaum wanita ini perlu dilindungi dan dipelihara dengan sebaiknya. Seperti cerita ini, kisah yang dikongsi di twitter oleh @JajaBerkarya ini mengenai bagaimana bapanya mendidiknya menyentuh hati netizen hingga mendapat perhatian selebriti terkenal, Neelofa. Mari kita selami kisahnya.

IKLAN

Bapa tidak pernah naik tangan terhadap dirinya.

‘Kenapa Babah Tak Pernah Sakitkan Kaklong?’-Neelofa Mahu Hadiahkan Tudung Buat Gadis Ini Kerana Terharu ‘Kenapa Babah Tak Pernah Sakitkan Kaklong?’-Neelofa Mahu Hadiahkan Tudung Buat Gadis Ini Kerana Terharu ‘Kenapa Babah Tak Pernah Sakitkan Kaklong?’-Neelofa Mahu Hadiahkan Tudung Buat Gadis Ini Kerana Terharu ‘Kenapa Babah Tak Pernah Sakitkan Kaklong?’-Neelofa Mahu Hadiahkan Tudung Buat Gadis Ini Kerana Terharu ‘Kenapa Babah Tak Pernah Sakitkan Kaklong?’-Neelofa Mahu Hadiahkan Tudung Buat Gadis Ini Kerana Terharu

Bapa anugerah terindah dari syurga.

‘Kenapa Babah Tak Pernah Sakitkan Kaklong?’-Neelofa Mahu Hadiahkan Tudung Buat Gadis Ini Kerana Terharu‘Kenapa Babah Tak Pernah Sakitkan Kaklong?’-Neelofa Mahu Hadiahkan Tudung Buat Gadis Ini Kerana Terharu ‘Kenapa Babah Tak Pernah Sakitkan Kaklong?’-Neelofa Mahu Hadiahkan Tudung Buat Gadis Ini Kerana Terharu ‘Kenapa Babah Tak Pernah Sakitkan Kaklong?’-Neelofa Mahu Hadiahkan Tudung Buat Gadis Ini Kerana Terharu

Siapa sangka, tweetnya itu mendapat perhatian Neelofa. Bukan itu sahaja, Neelofa juga ingin menghadiahkannya koleksi tudung jenamanya. Bertuahnya!

‘Kenapa Babah Tak Pernah Sakitkan Kaklong?’-Neelofa Mahu Hadiahkan Tudung Buat Gadis Ini Kerana Terharu

IKLAN

Jaja ternyata tidak menyangka Neelofa akan memberikan reaksi sebegitu rupa terhadap dirinya. Rezeki tak pernah alamat sis!

‘Kenapa Babah Tak Pernah Sakitkan Kaklong?’-Neelofa Mahu Hadiahkan Tudung Buat Gadis Ini Kerana Terharu

IKLAN

kredit: twitter @JajaBerkarya

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI