Rambut gugur adalah sebahagian masalah besar wanita berhijab, malah bukan itu sahaja keguguran segumpal rambut berserta masalah rambut kelemumur umpama mimpi ngeri seorang wanita yang berhijab.

Pelbagai solusi dan percarian produk yang bersesuaian tidak berakhir begitu sahaja. Apabila berhijab sedia maklum perjagaan rambut berganda harus ditikberatkan. Melalui perkongsian di laman sosial wanita ini kongsi solusi mengatasi rambut gugur dan kelemumur hanya menggunakan 4 produk.

Menerusi pengalaman Shehnaz Khan, beliau sendiri mengalami keguguran rambut. Menurutnya lagi masalah yang dialami kemungkinan berpunca dari masalah kulit kepala yang berpunca pelbagai faktor seperti kulit kepala kelumumur, berminyak, kering dan pemakanan.

Jom semak produk yang dikongsi oleh wanita ini:

Bermula dari pengalamannya ‘try and error’ hasilnya 5 produk ini didapati membantu menyelesaikan masalahnya:

IKLAN

Tonik untuk kuatkan rambut

Seborin hair tonic Schawarzkopf . Tonik untuk kuatkan akar rambut dan khas untuk rambut nipis dan gugur. Dia bukan spray. So korang nak jimat korang beli botol spray kat mr diy atau kedai RM2. Then spray kat kulit kepala. Sambil spray tu gosok-gosok. Sebotol seborin RM50. Jangan terkejut ye boleh pakai sampai 3 hingga 4 bulan. Pakai setiap hari, bau ubat biasalah. Beli kat shopee pastikan beli yang original ye sebab banyak yang fake dan clone.

BELI DI SINI: Shopee

IKLAN

Syampu pilihan sejuk jer lepas pakai

Shampu alpecin, untuk rambut gugur dan kuatkan akar rambut. Bau macam ais mentol. Pakai syampu ni biar 2-3 minit then bilas. Lepas bilas akan rasa rambut kejung keras sikit. Normal sebab syampu ni tak ada paraben. So kena pakai conditioner atau hair mask. Harga kat watson RM34. Ni kalau lelaki pakai boleh lah tahan sebulan. Aku pakai 2 -3 minggu habis. Tapi best ye sejuk je kat kepala best.

BELI DI SINI: Shopee

Hair tonik bagi yang menpunyai maslah kelemumur

Hair tonik seborin, tapi ni khas untuk kelumumur. Pakai ni kat tempat kelumumur . Seriusly ye recommmend. Harga RM50. Nak jimat letak dalam botol spray kang kau tonggang kat rambut habis basah rambut kau. Beli kat shopee ye gaiss

IKLAN

BELI DI SINI: Shopee

Treatment tambahan

Hair mask keratin smooth. Korang kalau buat treatment keratin kasi elokkan rambut rosak beratus ye. Kau beli ni je RM35 pakai semingu 3 kali je. Aku tak ada pakai conditioner sebab conditioner akan buat rambut cepat gugur.  Cara pakai lepas syampu, sapu mask ni dari tengah rambut sampai hujung. Biar 5 – 10 minit . Lepas tu bilas. Hasilnya rambut lembut dan wangi.

BELI DI SINI: Shopee

Di harap dengan perkongsian wanita ini dapat membantu anda yang mempunyai masalah keguguran rambut dan berkelemumur. Selamat mencuba!