Tentu keadaan menjadi serba tidak keruan apabila bau ketiak mula terhidu. Sayang sekali, penampilan menarik tapi bau badan ‘pekat menyengit’. Bertambah haru apabila situasi ini berlaku di ruang tertutup seperti dalam kenderaan awam, lif, ruang menunggu atau kedai makan berhawa dingin. Ia pasti menimbulkan rasa tidak selesa, ‘sesak nafas’ dan mual.

 

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Tetapi tahukah anda, terdapat beberapa cara untuk menghilangkan bau badan atau bau ketiak. Usaha kena ada. Jangan biarkan masalah ini terus berlarutan kerana ia boleh menyebabkan kawan-kawan menjauhkan diri.

NAK KEKAL BAU WANGI?

IKLAN

Bila ada bau badan atau bau ketiak tu mesti buatkan kita rasa down, malu and moody sepanjang hari la walaupun dah pakai deodorant. Ni haa Auntie Rina kongsi petua orang dulu dulu nak hilangkan bau badan. Meh tolong kawan-kawan yang ada masalah ni tau! Jangan biarkan dia sensorang. Jom cuba!

BUNGA CENGKIH

IKLAN

LIMAU NIPIS

DAUN SIRIH

IKLAN

TIMUN

HIJABISTA: Sayang sekali kalau penampilan yang cantik dan menawan ‘dicacatkan’ dengan bau ketiak yang menyegit. Oleh itu pastikan anda menjaga kebersihan kerana bau ketiak yang kuat boleh membuatkan penampilan diri anda turut terkesan.

Sumber kredit: CSR Teman Sajian

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI