Selepas lebih sedekad bekerja di korporat Amerika, Vicky Tsai kecewa, tidak menerima dorongan dan mengalami dermatitis akut, yang memerlukan dos harian steroid dan antibiotik. Kemudian suatu pagi pada tahun 2009, dia bangun dan berkata, “Saya memilih kebahagiaan.”

Seorang warga Taiwan-Amerika, Vicky tiba-tiba berada di Kyoto, di mana dia menemui budaya yang penuh dengan keharmonian, kecantikan dan kesejahteraan yang menyembuhkannya dari jiwa dan terserlah hingga ke kulitnya.

Hanya beberapa bulan selepas menjadi seorang ibu, Vicky tidak sabar mempelajari bahan semulajadi Jepun dan ritual abadi yang mengubah kulitnya. Tatcha adalah hasil daripada dedikasi dan pembelajaran sepanjang hayat. Namun Vicky berasa bebesar hati untuk meraikan dan berkongsi kebijaksanaan dan keajaiban indah telah pelajari bersama pasukannya sepanjang perjalanan ini.

Kerjaya dan tuntutan hidup seimbang

Keseimbangan kerjaya dan tuntutan kehidupan hampir kelihatan seperti impian yang mustahil untuk dicapai bagi ibu yang bekerja. Namun Vicky menjalani tuntutan hidup seperti ibu-ibu yang berkerjaya

“Kecantikan, Kebahagian Seorang Ibu”… Pengasas Tatcha Kongsi Keajaiban Dalam Ritual Hariannya

“Saya fikir mempunyai perniagaan dan anak adalah serupa dengan mempunyai berbilang anak, salah seorang daripada mereka sentiasa akan menuntut lebih perhatian anda. Bagi saya, perkara yang paling membantu ialah mewujudkan sempadan.”

“Apabila bekerja, saya lebih menumpukan perhatian pada kerja dan selesaikan tepat pada waktunya. Dan kemudian apabila saya di rumah, anak perempuan saya tahu bahawa dari waktu makan malam hingga masa tuck-in, dia mendapat perhatian saya yang tidak berbelah bahagi dan dia tidak perlu rasa terasing dengan tuntutan kerja di pejabat, ujar Vicky.”

IKLAN

Perlu ada perbezaan status dan identiti

Sebagai seorang ‘lady boss’ di pejabat, anda tidak perlu meletakkan label dan identiti apabila di rumah. Perlu ada persefahaman, sebagai ahli perniagaan, isteri, ibu dan wanita Asia Amerika pasti terdapat perbezaan antara label dan identiti.

“Kecantikan, Kebahagian Seorang Ibu”… Pengasas Tatcha Kongsi Keajaiban Dalam Ritual Hariannya

“Mempunyai anak perempuan yang baru sahaja berumur 12 tahun, dan saya mendapati bahawa awal dua tahun ini banyak mengenai identiti. Ia menyebabkan saya merenung sedikit tentang pembinaan identiti saya sendiri.”

Pada masa ini dia sedang menilai siapa dirinya, apa yang dia percaya, apa yang dia pegang, siapa orangnya, dan di mana dia berasa paling selesa di dunia. Semasa saya memasuki separuh kedua hidup ini, saya melihat bagaimana dia berunding dan mencari dirinya sendiri dan cuba untuk menjadi benar-benar terbuka dan bertimbang rasa untuk diri saya sendiri juga, kongsi Vicky.

Perniagaan bermula dari rumah

Mempunyai pasangan yang benar-benar menyokong perniagaan yang bermula dari rumah, anak perempuan Vicky pasti memahami perjalanan kerjayanya sebagai ahli perniagaan.

IKLAN

“Kecantikan, Kebahagian Seorang Ibu”… Pengasas Tatcha Kongsi Keajaiban Dalam Ritual Hariannya

“Dia mendengar semuanya dan mempunyai pemahaman yang agak canggih tentang cara ia berfungsi dan penting bagi saya bahawa dia melihat bahawa tidak mengapa untuk bekerja keras dan berkorban serta mengambil risiko, untuk sesuatu yang anda suka”, Vicky juga berharap dia belajar dari ketabahan, perkara yang paling berharga melihat setiap perjuangan ini. Suatu hari dia akan mengejar impiannya sendiri dan mengalami perjuangannya sendiri, saya mahu dia ingat, “Perjuangan ini, perlu diteruskan.”

Kecantikan seorang ibu mencerminkan peribadinya.

“Kecantikan, Kebahagian Seorang Ibu”… Pengasas Tatcha Kongsi Keajaiban Dalam Ritual Hariannya

Kecantikan seorang wanita melalui ketenangan jiwanya, namun perlu ada ritual harian yang perlu dijaga. Sebagai pengasas produk kecantikan yang mempunyai ramai pengamal, tanpa ritual, saya akan tersesat.

IKLAN

“Saya pastikan untuk meluangkan beberapa minit, pagi dan malam, untuk berhubung semula dengan diri saya sendiri. Rutin seorang ibu pasti bangun awal, antara 4:45 dan 5:15 pagi setiap hari, inilah satu-satunya masa saya tenang secara semula jadi. Pandemik juga benar-benar menekankan betapa pentingnya penjagaan diri untuk kesejahteraan kita, akuinya lagi.

“Saya mahu ritual ini model untuk anak perempuan saya supaya dia tahu cara menjaga dirinya dan menyayangi dirinya. Kadang-kadang kami akan melakukan ritual penjagaan kulit bersama-sama. Saya suka melihatnya secara senyap meniru gerakan saya, menepuk mukanya. Ia menyeronokkan untuknya, dan dia belajar cara menjaga organ terbesar. Momen yang paling indah bersamanya!

“Kecantikan, Kebahagian Seorang Ibu”… Pengasas Tatcha Kongsi Keajaiban Dalam Ritual Hariannya

Ritual penjagaan kulit saya melibatkan langkah yang paling mudah. Mulakan hari anda dengan The Texture Tonic untuk menghaluskan tekstur kulit dan ia berfungsi dengan baik untuk menyekatakan tona kulit dan menjadikannya tenang.

“Kecantikan, Kebahagian Seorang Ibu”… Pengasas Tatcha Kongsi Keajaiban Dalam Ritual Hariannya

Satu lagi kunci adalah untuk menyuburkan dan mengekalkan kulit lembap, di mana The Water Cream sentiasa menjadi idea yang baik. Ia sangat ringan dan menambah cahaya bebas kilauan pada kulit sepanjang hari. Bahan botani yang digemari ini dapat mengetatkan pori-pori dan membantu mengimbangi kulit dengan meminimumkan minyak berlebihan.

https://youtu.be/A-vPYWAxtDA

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI