Photo by Ava Sol on Unsplash

Jerawat boleh muncul di banyak bahagian badan, terutama pada bahagian wajah, belakang badan dan punggung. Seperti jerawat di wajah, jerawat di bahagian belakang badan juga boleh meninggalkan bekas dalam bentuk titik-titik hitam.

Keadaan ini tentunya amat mengganggu penampilan diri. Meskipun ia terlindung di sebalik pakaian yang dipakai namun ia tetap membuatkan si empunya diri berasa rendah diri. Peluh terutama yang terkumpul di bawah pakaian yang ketat, akan menjadikan jerawat lebih teruk.

Photo by Ava Sol on Unsplash

Bagi mereka yang mengalami masalah jerawat di belakang badan, ini solusi yang boleh anda cuba. T3 Acne Body Spray adalah jawapannya. Produk T3 cukup terkenal sebagai
produk penghapus jerawat terutama ketika zaman persekolahan dahulu bukan?

Remaja zaman 80 an hingga 90 an semuanya kenal dengan produk T3. Mana tidaknya, semua masing-masing guna T3 sahaja bila jerawat mula menampakkan tanda kemerahan di wajah.

Yang terbaru, T3 kini hadir menongkah arus dengan mengeluarkan satu lagi variasi produk di bawahnya iaitu T3 Acne Body Spray. Serius la jujur sejak mengandung haritu naik juga jerawat kat belakang badan Yaya. Mana taknya, selain faktor hormon, Yaya dah tak sampai nak skrub bahagian belakang dah.

IKLAN

Mungkin ada bahagian yang tak kena skrub tu tak begitu bersih sehingga timbul jerawat di badan. Korang pun ada masalah jerawat di badan juga? Jangan risau okay lepas ni boleh guna T3 Acne Body Spray untuk selesaikan masalah jerawat tu.

Selain di belakang badan, ianya juga boleh membantu menyelesaikan masalah jerawat di dada, leher, lengan dan lain-lain. Setakat ni Yaya cuma mempunyai masalah jerawat di belakang badan sahaja. Tapi kalau ada antara korang yang ada masalah jerawat di tempat lain, Yaya suggest kat korang untuk cuba T3 Acne Body Spray ni okay!

Diformulasikan dari ekstrak Canadian Willow Herb, ekstrak Willow Bark dan ekstrak Natural Australian Tea Tree Oil yang membantu melegakan jerawat yang meradang di bahagian tubuh. Bahan utama yang digunakan sememangnya sangat terkenal dalam membantu menyelesaikan masalah jerawat secara semulajadi dan tidak memberi kesan yang membahayakan kulit.

IKLAN

Cara penggunaan: Semburkan 2-3 kali sehari di kawasan jerawat untuk kesan positif yang optimum. T3 Acne Body Spray boleh digunakan diseluruh badan terutama bahagian belakang badan, dada, leher, lengan, dan juga bahagian badan yang lain. Nak lagi efektif? Gunakan T3 Acne Body Spray selepas mandi menggunakan T3 Acne Body Wash.

IKLAN

Dirumuskan dengan bahan aktif semulajadi yang terbukti boleh membantu menenangkan bahagian kulit badan yang berjerawat, liang yang tersumbat dengan kotoran, menghilangkan sebum yang berlebihan di kulit badan dan bertindak dengan pantas menghapuskan bakteria penyebab jerawat. T3 Acne Body Spray baharu adalah penyelesaian 360 darjah kepada masalah tubuh badan yang berjerawat.

Bebas dari bahan berunsur Paraben, T3 Acne Body Spray boleh didapati di semua cawangan Watsons, Aeon Wellness dan juga farmasi terpilih dengan harga RM22.15 sahaja untuk 75ml. Mudahnya, lepas ni kalau ada jerawat di anggota badan, cuma spray sahaja dengan T3 Acne Body Spray!

HIJABISTA: Pastikan tubuh kekal bersih. Apabila tubuh berpeluh, mandi dan bersihkan tubuh agar jerawat tidak mudah tumbuh di belakang badan. Tubuh yang berpeluh juga menjadikan jerawat lebih cepat tumbuh selain menyebabkan kegatalan.

Sumber kredit: Product The Beauty Hacks via yayaflanella.blogspot.com Top image: Photo by Kari Shea on Unsplash