Pengaruh drama Korea memang memberi impak yang hebat pada diri kita. Apa yang mereka makan dalam drama, itu jugalah yang kita nak. Cara marketing mereka benar-benar hebat sehingga kita terliur sama lalu mengidam sekali!

Tidak lagi sukar untuk dicari, kita dapat lihat pelbagai jenis hidangan Korea terjual di negara kita terutamanya di pusat membeli-belah. Nak makan apa sebut je, pasti ada terjual.

pinkvilla.com

Dalam banyak-banyak makanan Korea, di sini Hijabista senaraikan antara hidangan dari sana yang terkenal dan menjadi kegemaran rakyat Malaysia.

  1. Korean Fried Chicken
Photo by Dylan Lu on Unsplash

2. Tteokbokki

Photo by Markus Winkler on Unsplash

3. Ramyeon

IKLAN
Photo by Joshua Ryder on Unsplash

4. Jjajangmyeon

Photo by Ruth Georgiev on Unsplash

5. Corn dog

IKLAN
Photo by Andrew Haimerl (ANDREWNEF) on Unsplash

Haih, tiba-tiba lapar pulak rasanya lepas tengok gambar-gambar makanan ni. Mana satu kegemaran anda?

IKLAN

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shopee 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI