Antara masalah kulit yang sering merimaskan ialah blackhead dan whitehead. Kulit wajah akan kelihatan kasar seperti kertas pasir. Keadaan ini tentunya menimbulkan ketidakselesaan pada si empunya diri.

Selain menggunakan produk perawatan wajah di pasaran, kita juga boleh menggunakan rejim kecantikan daripada bahan-bahan dapur.

Berikut perkongsian Farhah Beauty.

TIP NAK BUANG BLACKHEAD & WHITEHEAD

Katanya kena guna putih telur dengan bedak. Pahah pun try lah pagi tadi.

IKLAN

Tak bau hamis telur pun sebab kita letak bedak bau wangi je. Dah siap bancuh terjunkan kapas kat dalam mangkuk bagi rata semua kapas basah lepastu tampal lah kat hidung tunggu kering sambil makan kopok layan cite korea.

Kalau boleh korang pakailah kapas yang nipis kalau tebal kurang feel.

BAHAN-BAHAN:
Bedak bayi
Putih telur
Kapas muka

IKLAN

Bila dah betul-betul kering cabut. Fuhhh time nak cabut tu boleh tahan kuat dia macam pakai mask hitam peel off tu tapi ni lagi syok kuat lagi.

Pastikan betul-betul kering baru cabut tau. Nanti korang akan nampak segala mak nenek keluarga kepala hitam putih (black/whitehead) semua tertanggal syok gila.

IKLAN

Boleh tengok caption gambar. Tapi tapi kan pahah sedih pahah buat tak ada black/whitehead pun yang ikut maybe sebab hidung pahah dah bersih sebab rajin pakai oil cleanser dari herv. Sebab dia mencuci sampai pori. Tak sia-sia sental tiap hari.

Korang trylah mana tau dapat banyak hasil tangkapan nanti boleh lah buat nasi goreng cili api.

Selamat mencuba.

Sumber kredit: Farhah Beauty