Penggunaan face sheet mask lebih praktikal dan mudah untuk digunakan. Maka sebab itulah face sheet mask cukup popular untuk perawatan kulit wajah. Selain mudah, varian dari face sheet mask juga banyak dan boleh disesuaikan dengan keperluan kulit wajah.

Face sheet mask adalah salah satu perawatan kulit wajah yang sangat membantu untuk menjadikan kulit wajah sihat, lembut, lembap dan bersinar. Face sheet mask berfungsi untuk menyerap ke dalam lapisan kulit dengan lebih dalam berbanding krim biasa yang digunakan sehari-hari.

Apabila bangun pagi, kulit wajah akan terasa lebih lembut, anjal dan licin. Seperti yang anda ketahui, face sheet mask lebih elok dipakai pada waktu malam terutamanya sebelum tidur. Tetapi pastikan anda mencuci kulit wajah terlebih dahulu bagi menghapuskan kotoran yang melekat pada liang pori. Ini kerana jika kulit wajah tidak bersih, keberkesanan face sheet mask tidak akan dapat berfungsi dengan baik.

Di pasaran tersedia pelbagai jenama face sheet mask. Jika anda masih tercari-cari face sheet mask yang sesuai dengan kulit anda, boleh cuba waffle mask daripada @kocostarmalaysia. Ada 5 mask berlainan topping iaitu:

Starwberry – melembutkan kulit kasar
Blueberry – untuk menyejukkan kulit, penuaan, atau menelan kulit
Mapple – mencerahkan dan menegangkan kulit
Honey – menghidratkan kulit kering
Ice cream – menenangkan kulit yang sensitif

KLIK SINI UNTUK BELI

KLIK SINI UNTUK BELI

IKLAN

KLIK SINI UNTUK BELI

Sheet mask jenis ice cream waffle kek memang bau aiskrim. Apabila dipakai kulit jadi lembap, dan tidak melekit.

Lip mask berbentuk hati

IKLAN

KLIK SINI UNTUK BELI

Mengandungi minyak jojoba, argan oil, camelia sedd oil dan meadow foam seed oil. Dapat menghidrat bibir yang kering dan mengurangkan garis halus di bibir. Ia juga boleh digunakan sebagai lipgloss bibir setiap hari. Hasilnya bibir kelihata  berkilau dan tidak kering.

Slice mask sheet bentuk timun

KLIK SINI UNTUK BELI

IKLAN

Lembaran topeng kepingan menggunakan bahan mesra alam. Tidak merengsa dan selamat untuk mereka yang mempunyai kulit yang sensitif untuk digunakan. Ia mempunyai kelembapan yang sangat baik. Jadi kulit wajah akan kekal lembap, lembut dab gebu.

Tropical Eyes patch

Mengandungi buah tropika semula jadi yang dapat membantu mencerahkan, menganjalkan dan menegangkan semula kulit di bahagian bawah mata. Semua sheet mask ini anda boleh dapatkan di Guardian.

KLIK SINI UNTUK BELI

HIJABISTA: Proses pemulihan kulit biasanya terjadi pada waktu malam. Ketika kita tidur, metabolisme meningkat dan sel kulit akan mengalami proses penggantian. Sel kulit baru pun terhasil. Pakailah face sheet mask sebelum tidur dan bangunlah dengan kulit yang lebih segar dan anjal!

Sumber kredit: Nadia Johari

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI