Tinggal lagi empat hari kita akan sambut Syawal. Bagi yang belum berputus asa untuk kuruskan badan, masih sempat untuk melakukannya. Perkongsian dari Coach di laman Instagramnya menggunakan akaun nama fae.fittrainer ini memberi tip kecemasan untuk yang nak kurus sebelum raya.

Menurutnya hanya perlu lakukan 10 tip ini dan jika dilakukan bersungguh-sungguh tidak mustahil masih sempat menyarung kebaya raya nanti.

Jika dilakukan bersungguh-sungguh, tidak mustahil akan turut sedikit dan menyebabkan anda boleh menyarung kebaya.

Ayuh lihat perkongsiannya ini. Apa yang penting anda perlu disiplin dan komited untuk melakukannya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KURUS FIT ONLINE COACHING (@fae.fittrainer) on


NAH AMBIL TIPS EMERGENCY NI. BUAT! JANGAN BACA JE TAU

1 mulai hari ini sampai malam raya.. hanya makan karbo dari sayur, atau 2 keping roti wholemeal sebagai sumber karbo. No nasi.

2 Lauk ikan sahaja.. cara masak ikan : steam, grill, singgang atau bakar.

3 Cuba minum air putih lebih sikit dapat 3 liter sehari lagi bagus. Scroll ig saya untuk tips minum air 3L ketika berpuasa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KURUS FIT ONLINE COACHING (@fae.fittrainer) on


4 Jangan bazirkan kalori dengan kuih-muih manis atau manisan, cukup dengan kurma je.

5 Cari 15 minute workout burn fat kat youtube dan buat sebelum berbuka or malam lepas terawih.

6 Atau mulai malam ini skipping start dengan 100x dan increase 50 setiap hari sampai 500x.

via GIPHY

7 Skip air manis , milo or apa2 yang bergula dan fokus pada air suam, barli kosong atau lemon

8 Jangan stress!! Visualize pagi raya ni anda nampak sangat gojes bila nak tidur malam dan bangun tidur.

9 Jangan timbang berat hari2.. fokus on size badan dan reference depan cermin saja yg penting buat masa ni.

10 Tidur awal .. dan mesti cukup rehat kalau tak metabolisma jadi rendah dan semua tips diatas kurang berkesan.. so perlu rehat yg cukup

Goodluck! Finish strong!  Jangan lupa tag kawan2 yang tengah desparate baju raya nampak ketat tu