Walaupun tidak mengenakan sebarang calitan solekan di wajahnya, namun raut wajah penceramah bebas iaitu Asma Harun sentiasa memberikan ketenangan kepada sesiapa sahaja yang melihatnya.

Kagum dengan kecantikan asli yang dimilikinya, seorang wanita iaitu Amina Jasmine telah berkongsikan di laman Facebooknya mengenai sikap terpuji penceramah tersebut selain sifatnya yang pandai membawa dan menjaga kehormatan diri.

Bila tengok wajah ustazah Asma Harun, tiada secalit solekan diwajahnya. Tapi wajahnya berseri, senyumannya indah.
Lihat pakaiannya, pakaiannya melindungi dia daripada mata2 lelaki yang suka melihat bentuk tubuh wanita.

Dan akhirnya wanita dan lelaki tersebut bakal ahli neraka kerana masing2 tidak menjaga aurat dan pandangan.

IKLAN

Teringat kata-katanya. Biarlah manusia tidak memandang kita, asalkan Allah pandang kecantikan akhlak kita & syurga itu lebih indah dari pujian dan perhatian di dunia ni.

Saya sedang buang satu2 baju yang saya rasa2 tak cukup longgar. Seluar2 yang tampak bentuk kaki, tudung2 yang singkat.

IKLAN

Saya bukan remaja. Saya hampir 40an dan banyak khilaf2 saya yang dulu dlm menyelusuri hidup ni. Tak terbilang, maka saya ingin cari redha Allah. Bukan hanya dengan kata2, tapi dengan amal dan melaksanakannya.

Saya nak ajak sahabat perempuan saya semua, jom kita tutup aurat kita. Pakai tudung sahaja tapi pakaian kita masih ketat here and there. Lelaki bukan mahram lihat bentuk badan kita dan mereka terbayangkan lain. Nauzubillah.

IKLAN

Belajar la tutup aurat dengan sempurna. Kecantikan seorang isteri adalah bila dia menjaga kehormatan dirinya hanya untuk suaminya sahaja, bukan untuk lelaki lain.

Wallahualam. Nukilan dari hati saya yang paling dalam buat sahabat2 semua. Semoga kalian kuat untuk berubah demi redha Allah.

kredit: Amina Jasmine

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI