Hydrating toner berfungsi untuk melembapkan wajah. Selain melembapkan, hydrating toner juga berfungsi untuk mengembalikan keseimbangan pH semula jadi kulit sambil menyegarkan kulit wajah.

Seperti namanya, hydrating toner berfungsi untuk menghidrat kulit. Setiap kali anda mencuci kulit wajah, kulit anda biasanya akan terasa kering. Itulah sebabnya anda memerlukan hydrating toner agar kulit anda kembali terhidrat dan menyeimbangkan semula PH kulit.

Hydrating toner mengandungi asid hyaluronik, gliserin, dan natrium PCA. Hydrating toner berbeza dengan exfoliating toner.  Exfoliating toner adalah produk yang digunakan untuk selepas membersihkan wajah. Fungsinya adalah untuk membuang sel-sel kulit mati dari wajah dan membersihkan pori-pori yang tersumbat sehingga wajah anda tetap cerah dan bersih.

Berikut pilihan hydrating toner yang boleh anda pilih seperti yang dikongsi oleh Iman Abdul Rahim di laman Twitternya.

 

 

KULIT RASA BETUL-BETUL TERHIDRAT

 

 

SESUAI UNTUK KULIT BERMINYAK

IKLAN

 

BOLEH PILIH YANG ADA EO ATAU TIADA EO

 

TIADA ALKOHOL DAN WANGIAN

 

IKLAN

SESUAI BUAT MEREKA YANG MEMILIKI KULIT YANG TIDAK BOLEH BERTOLERANSI DENGAN HYALURONIC ACID

 

TEKSTUR AGAK PEKAT

 

MENGHIDRAT DAN MENENANGKAN KULIT WAJAH

IKLAN

 

SESUAI UNTUK MEREKA YANG BERKULIT KERING

 

MEMBERIKAN SENSASI YANG MENENANGKAN DAN RINGAN APABILA DIAPLIKASI PADA KULIT WAJAH

 

HIJABISTA: Apa-apa juga produk perawatan wajah yang ingin dipakai mestilah sesuai dengan jenis kulit anda. Tidak semua produk yang berkesan pada individu lain sesuai dengan anda. Oleh itu kesannya amat berbeza-beza.

Sumber kredit: Twitter Iman Abdul Rahim