Serbuk muka adalah aksesori kecantikan yang mesti dimiliki. Ini adalah kaedah ajaib untuk melicinkan wajah, menghilangkan kilauan yang tidak diingini, dan meratakan warna kulit. Serbuk muka boleh didapati dalam bentuk serbuk atau padat. Bedak muka yang serbuk terdapat dalam bentuk yang baik dan boleh didapati di dalam tab kecil. Ia digunakan dengan bantuan berus solekan atau bedak serbuk.

Serbuk tekan atau serbuk padat, biasanya terdapat dalam bekas kecil dengan cermin di satu sisi dan kek serbuk ditekan di sisi lain. Serbuk padat dilengkapi dengan bedak atau span solekan untuk digunakan. Bedak kompak juga mesra perjalanan kerana mudah dibawa dan merupakan pilihan tepat untuk sentuhan.

10 Bedak Tabur  Dan Kompak Terbaik Untuk Kulit Kering

1. BareMinerals Original Foundation

BareMinerals Original Foundation kelihatan seperti serbuk dan terasa seperti krim. Ini memberikan liputan seperti asas dan menetapkan solekan anda seperti serbuk. Komposisi berasaskan mineralnya memberikan kemasan yang bercahaya secara semula jadi. Seorang pengguna menyatakan, “Tidak akan menggunakan apa-apa lagi. Ringan, halus, dan semula jadi.”

Kelebihan

 • Formula mineral berkrim meningkatkan penampilan kulit dari masa ke semasa.
 • Produk satu langkah.

2. MAC Studio Careblend Pressed Powder

Studio Careblend Pressed Powder adalah serbuk padat seperti krim, sesuai untuk kulit kering. Ia meluncur pada kulit dengan lancar dan sekata. Ia memberikan liputan sederhana hingga sederhana sambil memberi khasiat dan menjadikan kulit terkondisi. Ini, pastinya, adalah salah satu serbuk kompak terbaik untuk kulit kering. “Saya terpesona dengan hasil serbuk ini! Ini adalah kegemaran dalam kit saya ”, kata seorang pakar.

Kelebihan

 • Nampak semula jadi, menjadikan kulit terkondisi.
 • Memberi kemasan yang lancar.

3. Clinique Almost Powder

IKLAN

Ia memberikan penampilan dan rasa cantik pada kulit anda. Ia memberikan wajah tanpa solekan yang sempurna dan formula yang tahan lama membantu menjauhkan dari masalah pori. Ia memberikan liputan sederhana hingga kemasan sempurna. “Ia tidak kelihatan berkapur atau serbuk. Kulit kelihatan seperti kulit semulajadi”, kata seorang pengguna.

Kelebihan

 • Memberi penampilan yang halus dan sempurna.
 • Disertakan dengan span.
 • Tahan lama sehingga tujuh jam.

4. Inglot YSM Powder

Serbuk YSM oleh Inglot adalah alat yang sempurna untuk sentuhan terakhir. Ia tidak menyebabkan cela atau menyumbat pori-pori anda. Ia memberikan liputan yang cukup dan meratakan kulit, memberikan kemasan matte. Berdasarkan ester emolien ringan dan mika yang melindungi kulit dan tidak kering. “Ia pasti bernilai setiap sen, saya suka menggunakannnya”, kata seorang pengguna.

Kelebihan

 • Hebat untuk apa jua sentuhan solekan.
 • Tidak mengeringkan.

5. Smashbox HALO Hydrating Perfecting Powder

IKLAN

HALO Hydrating Perfecting Powder memberikan cahaya berseri dan sihat pada kulit anda. Ia adalah serbuk anti-penuaan pertama yang mempunyai perawatan kulit, dengan mineral dan asid amino dan peptida kuat yang memberikan faedah anti-penuaan. Serbuk ini juga menghidupkan semula kulit dan memberikan penghidratan. Ia datang dalam bentuk serbuk tekan yang digabungkan dengan serbuk longgar. “Saya suka serbuk ini. menyerikan wajah anda. Serbuk penetapan yang sempurna ”, kata seorang pengguna.

Kelebihan

 • Memberi penghidratan pada kulit.
 • Tidak kelihatan kekabu atau serbuk.

6. Cover FX Illuminating Setting Powder

Serbuk longgar yang lembut dan bercahaya membantu meletakkan asas di tempatnya dan memberikan faedah pelembab sambil mengawal kilauan pada wajah. Antioksidan dalam serbuk menenangkan kulit dan mengurangkan kemerahan pada wajah sepanjang hari. “Hebat bukan! Menjadikan asas saya kekal seperti serbuk lain yang saya cuba tanpa merengsakan atau mengeringkan kulit saya. pasti disyorkan ”, kata seorang pengguna.

Kelebihan

 • Manfaat pelembap menjadikan kulit anda licin.
 • Mengurangkan kemerahan pada wajah.
 • Mengawal kilauan.

7. Laura Mercier Smooth Finish Foundation Powder

Smooth Finish Foundation Powder berwarna halus. Ia menawarkan kemasan semula jadi yang menjadikan kulit anda bersinar dan tetap sesuai dengan warna kulit anda. Ia meluncur pada kulit dengan mudah dan mengandungi agen penyejuk seperti vitamin E dan shea butter yang menghidrat kulit. Kompak ringan dan memberikan liputan sederhana. “Serbuk ini memberikan liputan hebat yang melayang di kulit anda, menjadikannya lembut fokus dan sempurna”, kata seorang pakar.

IKLAN

Kelebihan

 • Tahan lama sehingga lapan jam.
 • Boleh digunakan basah atau kering.

8. Make Up For Ever Pro Finish Multi-Use Powder Foundation

Pro Finish Multi-Use Foundation yang serba boleh oleh Make Up For Ever boleh digunakan sebagai foundation dan bedak. Formula unik memberikan liputan yang boleh dibina dan memberikan kemasan matte semula jadi. Ia ringan dan menyatu dengan kulit dengan lancar. Ia juga mencegah kekeringan dan kekal pada kulit untuk jangka masa panjang. “Serbuk yang hebat kerana ia tidak hanya menghidrat kulit tetapi juga memberikan rasa tidak kelihatan pada solekan anda”, kata seorang pakar.

Kelebihan

 • Disertakan dengan span.
 • Memberi kemasan matte semula jadi.
 • Super ringan dan selesa.

9. Urban Decay Naked Skin Ultra Definition Powder Foundation

Kini anda dapat menguasai tampilan liputan demi-matte dan penuh yang tahan sepanjang hari. Ini memberikan formula baldu yang sangat tidak berat pada kulit, dan liputannya dapat dibina. Ia menyebarkan cahaya dan mengaburkan penampilan garis-garis halus dan kedutan. Ia menghasilkan penampilan solekan yang tidak berseri, yang kelihatan semula jadi dan segar. “Yang mesti ada di beg solekan. Kilauan halus dan sempurna! ”, Kata seorang pengguna.

Kelebihan

 • Kemasan Demi-matte.
 • Kemasan baldu dan tanpa berat.

10. NARS All Day Luminous Powder Foundation SPF 24

The All Day Luminous Powder Foundation meluncur pada kulit dengan halus seperti baldu. Formula ringan memberikan kulit yang halus dan sekata sambil menjadikannya kelihatan sangat semula jadi. Ia memberikan liputan sederhana dan melindungi dari sinar matahari yang berbahaya dengan SPF 24. Ia boleh digunakan sama ada basah atau kering. “Liputan ringan dan hebat, dan yang paling saya gemari ialah ia mempunyai SPF 24, pada masa yang sama melindungi kulit muka”, kata seorang pakar.

Kelebihan

 • Tahan lama sehingga 12 jam.
 • Menawarkan perlindungan cahaya matahari kerana kehadiran SPF.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI