Mendidik anak-anak untuk mula berhijab bukanlah mudah, biarpun di lahirkan dalam kalangan keluarga yang mementingkan penjagaan aurat. Justeru dengan adanya kolabrasi dUCK dan Barbie Doll memberi ruang dan salah satu cara bagi menarik minat ibu bapa mendorong kanak-kanak perempuan untuk memakai hijab sejak usia masih kecil.

Sebelum ini syarikat gergasi Martell bukan asing lagi bagi kanak-kanak yang meminati patung Barbie. Malahan syarikat ini telah menghasilkan patung Barbie Doll diinspirasikan dari Ibtihaj yang merupakan atlet pertama dari Amerika Syarikat Syarikat yang pertama bertanding memakai tudung pada Olimpik 2016 lalu dalam acara lawan pedang.

Patung Barbie itu adalah sebahagian daripada koleksi ‘Sheroes’ keluaran Mattel dan ia memakai pakaian lengkap atlet lawan pedang, selain hijab.

Impian Direalisasi

Kini jalinan kerjasama antara Martell dan dUCK memberi ruang dan bagaikan satu impian Datin Vivy Yusof berjaya dilaksakan.

“As a little girl, I had my own collection of Barbie and enjoyed playing with them. In hindsight, I do think that my creativity and imagination had a lot to do with me dreaming and fantasizing with my Barbie dolls. I could be anything I wanted to be! 20 something years later, I cannot believe I’m collaborating with them. “

IKLAN

Inspirasi Mendidik Anak Gadis berhijab

Kolaborasi julung kalinya Barbie Doll dengan jenama tudung terkenal dUCKscarves ini memberi inspirasi kepada kanak-kanak perempuan membentuk personaliti sebagai gadis berhijab.

Jadikan mainan harian sebagai salah satu rutin diri, insya-Allah dengan cara ini kita dapat mendidik anak-anak dengan sifat keperibadian yang sopan dan menutup aurat.

IKLAN

“dUCk making scarves for Barbie! Barbie acknowledging the scarves and teaching little girls about diversity! This Women of Inspiration campaign of theirs is a worldwide one and for Malaysia, they chose dUCk and my gal @vivyyusof to be the only one featured as Malaysia’s Woman of Inspiration.”

Mereka yang lahir dengan mainan Barbie Doll, pasti tidak akan lepaskan peluang memilikinya sebagai koleksi peribadi. Ini di akui sendiri oleh follower tudung dUCkscarves sendiri.

IKLAN

Koleksi 2018 Bukti DuckScarves Punyai Ramai Pembeli Tersendiri

Ternyata walaupun sering dikecam orang ramai kerana harga sehelai tudung yang agak mahal, namun Datin Vivy Yusof membuktikan bahawa jenama tempatan mampu bertahan dan identiti tersendiri.

Koleksi 2018 adalah bukti ramai duckies tidak henti-henti menyokong dan mendapatkan eidsi eksklusif dan terkini dari dUCKscarves.

 

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI