Setiap kali bangun tidur pasti rambut akan menjadi kering dan mengembang. Kadang-kala bukan itu sahaja, malah rambut juga akan berbau disebabkan lebihan minyak yang terhasil dari kulit kepala yang menyebabkan kita tidak selesa.

Hal ini terjadi disebabkan pemilihan syampu yang tidak betul serta cara kita menjaga rambut yang tidak betul. Oleh itu, team Hijabista berkongsi kepada kamu semua tentang pilihan syampu terbaik untuk kamu cuba!

  1. Palmer’s Coconut Oil Cond Shampoo 400ML
Sumber gambar: HTM Pharmacy

Produk ini berfungsi untuk menjadikan rambut lebih kuat, berkilat dan sihat. Apa yang menariknya. ia diperkaya dengan vitamin E yang mengembalikan kelembapan rambut akibat dari kering dan rosak. 

2. HIMALAYA Protein Shampoo – Repair & Regeneration

IKLAN
Sumber gambar: Jion Pharmacy

Syampu dari Himalaya ini diformula khas dengan sumber protein semulajadi untuk membaiki rambut yang kering, keriting, rambut yang rosak dan akibat mewarnakan. Dengan campuran khas herba yang banyak kelebihannya, ia memastikan rambut dilindungi hingga ke akarnya.

3. TRESemmé Moist Rich Pump Shampoo 

Sumber gambar: Tresemme

Bagi kamu yang sememangnya sukakan bahan semulajadi, syampu ini diperkaya dengan ekstrak semulajadi bunga matahari, hazelnut, badam dan kaya dengan Vitamin E bagi membantu menguatkan rambut dan menghalang rambut dari rosak. Ia memberi kesan yang menakjubkan untuk memastikan rambut lembap dan mudah diurus.

IKLAN

4. L’Oreal 6 Oil Nourish Shampoo

Sumber gambar: Hermo

Rambut mudah rosak sekiranya terkena pancaran sinar UV yang kuat dan menyebabkan rambut menjadi kering dan kusam. Usah risau! Produk ini diformula dengan 6 jenis minyak yang terkandung menjadikan rambut lembut, berkilat, tebal, kuat, licin dan mudah diurus. Ia juga menyerap jauh ke dalam kulit bagi menguatkan akar dan memastikan rambut menerima nutrisi yang secukupnya untuk rambut yang tidak kering dan lembut.

IKLAN

5. Pantene Silky Smooth Care Shampoo

Sumber gambar: Hermo

Mempunyai haruman yang menenangkan, ia membersihkan rambut dan kulit kepala sambil merawat rambut agar lembut, licin dan berkilat.

Dengan sepuluh kali ganda fungsi perlindungan, rambut anda tidak akan kering dan sentiasa terurus, lembut dan kembali bersinar.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI