Apabila berhadapan dengan wajah seperti breakout boleh menyebabkan seseorang itu mengalami rasa kurang keyakinan dan rendah diri. Lebih-lebih lagi nak raya nanti. Pastinya mahu berkurung saja dalam bilik dari melayan tetamu yang datang. Masalah ini sebenarnya boleh diselesaikan jika kena dengan cara dan penggunaan produk yang betul.

Seperti perkongsian wanita ini Cik Puan Mimy yang memberitahu caraya merawat wajah yang pernah alami breakout teruk dan kini jadi flawless dan pinky pinky. Menurutnya dia mengalami masalah itu apabila memakai produk timbang kilo serta produk lain yang tidak bersesuaian.

Bukan sekali dia mengalami masalah breakout, tetapi tiga kali. Akhirnya dia membeli produk yang dijual di drugstore dan setelah memakai lebih setahun barulah wajahnya kembali pulih.

Ayuh ikuti perkongsiannya dan boleh diamalkan bagi hijabi yang ada masalah sama. Paling penting kena rajin menjaga kulit wajah.

Hari ni ter-rajin sikit nak share macam mana aku rawat or tips muka time breakout sampai okay.. tp tak dak laa flawless muka pinky pinky cikebung cikebung.. cuma elok sikit dr berutu mcm katak puru.. 

Khas kepada orang nak cepat,malas n tak suka nak boh byk benda kt muka..

IKLAN

——history dulu——
mukaa aku breakout lepas stop pakai product kilo *w%€>€>G%%%*$” than menambah lg teruk lepas pakai set compact yg ada spray tea tu.. menyesai beli punya la mahai tp harey..

Lepas dh teruk sgt.. si laki beli pula jenama speed beauty 3**** sbb syg gf time tu muka mcm apa lg.. 3rd time breakout karya muka terhebat time tu.. 

Tiga kali alami maslah breakout.

Last2 nekad aku nk pakai apa yg ada kt kedai dadah (drug store) meluat dh aih…
So ni la solution utk rawat muka aku yg breakout tu..semua benda simple je guna boleh dpt kt drug store.. tp bukan pakai seminggu teruih elok mcm set timbang kilo.. ni hampir setahun penggunaan baru dpt tera nie.. nk flawless molesss tu hampa try la hat lain kalau rajin.. tera ni pon aku dh bersyukur dr bergerutu dulu…

——info tentang tempek kt muka———
Sbb aku xmakeup.. n malas no mineral cleanser atau apa2 yg tanggal makeup 
jenis semua nak cepat

IKLAN
  1. Cuci muka pakai st ives (1st round)
    2. Sental plak cetaphil (2nd round)

Selesai tu pakai toner.. than baguihnya cosmoderm ni two in 1 pelembab day and night.. so siang aku just tambah uva cetaphil.. 
boh laa bedak sikit dr maybelin. Siap. 

Senang jaaa

Guna produk dibeli dari drugstore.

—-makan pon kena jugak————

Secret lepas tu utk dlman makan bio c dr amway.. dia ada byk lg kebaikan.. nak tau hampa tnya org juai.. aku consume ja tu pon time keja on weekday.. tp bg aku luaq ja kalau dlm xsupport pon xguna.. sehari sebiji jaa.. 

IKLAN

yg mana product bg putih flawless vit c tu aku takut nk consume sbb byk kes sangkut buah pinggang.. so setiap benda ada pro n cons.. aku tak kata tak boleh ambil cuma hampa fikir panjang n buat research laa sebelum bedal apa2 yg putih mulus.. skrg semua org leh jd pengasas.. serammm aku tengok beauty product in market. Ada plak yg boleh buat kilang bg org lain jd pengasas.. 

Salah satu produk di makan sebagai suplemen.

——pesanan penaja————
*depa tak bayaq pon subsidi tlg promote
*ada byk lg jenama elok cuma hampa kena try 
*aku berminat jgk nk try meeracle atau elysian 
tp dok fikir panjang lg.. tengok kwn2 flawless teringin jugak..fobia tu buat aku pikiaq 
Harap laki aku baca  
Kawan2 yg juai jgn dok pm aku promote sbb aku mmg dok stalk hampa nnt aku ada kekuatan aku pm hmpa nah…. tp kalau hampa nk pm laki aku di alu alu kan 

Wajah jadi flawless akhirnya pulih setelah lama alami breakout.

Laki aku dia bedal cetaphil aku bila nivea men dia dh habis… 

Sekian sahaja infor yg tak seberapa yg mungkin hmpa dh tau… semoga semua ini berguna.