Adakah vitamin C membantu mengatasi hiperpigmentasi? Ya, memang benar! Selain itu, ia mencegah perubahan warna dari kerosakan sinar matahari pada masa akan datang. Apabila anda menggunakan serum vitamin C untuk merawat hiperpigmentasi, anda juga mendapat manfaat dari kulit yang lebih anjal.

Ini kerana vitamin C merangsang pengeluaran kolagen juga. Serum vitamin C terbaik untuk hiperpigmentasi adalah yang memberikan manfaat maksimum untuk kesihatan kulit anda.

Serum mana yang terbaik untuk hiperpigmentasi?

13 Serum Vitamin C Terbaik 2020 untuk Hiperpigmentasi , Manfaat Untuk Ibu Hamil Yang Alami Melasma

Serum vitamin C terbaik untuk hiperpigmentasi jika anda mempunyai kulit sensitif. Jika tidak, hidrokuinon atau retinol mungkin memudar perubahan warna dengan lebih cepat. Yang pertama menghalang pengeluaran pigmen sementara yang kedua meningkatkan perolehan selular. Untuk hasil yang pantas, anda boleh mencuba serum dengan seberapa banyak bahan ini.

Adakah Serum Vitamin C Membantu Melasma?

13 Serum Vitamin C Terbaik 2020 untuk Hiperpigmentasi , Manfaat Untuk Ibu Hamil Yang Alami Melasma
Pic: The Pegistry

Melasma juga dikenal sebagai chloasma atau “topeng” kehamilan. Ia kelihatan seperti tompok-tompok kulit yang gelap di wajah dan bahagian badan yang lain. Tompok ini biasanya lebih besar daripada bintik usia. Walaupun, terlalu banyak melanin atau pigmen pada kulit.
Perubahan hormon seperti kehamilan dan pil kawalan kelahiran menyebabkan melasma. Nasib baik, Vitamin C dapat membantu mengurangkan melasma, sama seperti memudar hiperpigmentasi jenis lain.

Semasa anda menggunakan serum vitamin C untuk memudarkan chloasma, pastikan menggunakan bersama pelindung matahari. Ini kerana pendedahan kepada cahaya matahari meningkatkan pigmentasi dan memperburukkan perubahan warna.
Pilih pelindung matahari mineral dengan zink oksida atau titanium dioksida kerana ia memantulkan sinar. Bagaimanapun, semasa anda merawat hiperpigmentasi, kurangkan masa anda terdedah di bawah sinar matahari.

Jom ketahui serum vitamin C yang akan meratakan dan mencerahkan warna kulit anda. Serum Vitamin C terbaik untuk Hiperpigmentasi:

 

1. Vitamin C Serum by L’Oreal Paris, Revitalift Pure Vitamin C Serum

13 Serum Vitamin C Terbaik 2020 untuk Hiperpigmentasi , Manfaat Untuk Ibu Hamil Yang Alami Melasma

Tanpa keraguan, serum vitamin c terbaik dari drugstore adalah dari L’Oreal. Ia tidak akan menyumbat liang dan tidak mengandungi paraben atau wangian tiruan. Sebaliknya, ia tidak hanya meratakan warna kulit; ia juga melicinkan tekstur untuk mengurangkan kedutan. Hasil ujian klinikal bebas mendapati bahawa ia membuat perbezaan dalam satu minggu. Sekiranya anda bergelut dengan zon T berminyak, ini akan membantu mengimbangkan kulit anda. Sapukannya sebelum pelembap dan solek anda.

Akhirnya, ada perkara penting yang harus anda ketahui mengenai serum vitamin C. Krim ini perlu dilindungi dari terkena udara kerana akan menjadi buruk. L’Oreal mencipta serum ini tanpa air dan membungkusnya dalam tiub logam kedap udara. Ia dibuat agar tetap segar selagi mungkin selama mungkin.

2. CeraVe Vitamin C Serum with Hyaluronic Acid13 Serum Vitamin C Terbaik 2020 untuk Hiperpigmentasi , Manfaat Untuk Ibu Hamil Yang Alami Melasma

Menurut beberapa pengguna, serum vitamin c terbaik untuk kulit sensitif adalah yang berasal dari CeraVe. Ia mengandungi asid L-askorbik, yang merupakan versi vitamin C terbaik untuk penjagaan kulit. Kepekatan 10% asid L-askorbik dibungkus dengan antioksidan untuk mencegah penuaan pramatang. Ini akan mencerahkan kulit anda dan memberi anda penampilan yang lebih sihat. Seperti produk lain dari CeraVe, serum ini mengandungi tiga ceramida penting yang menguatkan kulit anda daripada kehilangan kelembapan dan kerosakan persekitaran.

Ia juga mempunyai asid hyaluronik, yang mungkin merupakan pelembap terbaik yang ada. Ia dapat menahan sehingga 1000 kali beratnya sendiri di dalam air. Syukurlah, formula ini juga bebas dari wangian dan paraben tiruan.

IKLAN

3. Neutrogena Rapid Tone Repair Dark Spot Corrector

13 Serum Vitamin C Terbaik 2020 untuk Hiperpigmentasi , Manfaat Untuk Ibu Hamil Yang Alami Melasma

Mungkin tidak ada kata “serum” dalam namanya, tetapi Neutrogena Dark Spot Corrector sebenarnya fungsi seperti serum. Anda perlu menggunakannya sebaik sahaja membersihkan dan sebelum anda melembapkan wajah. Menariknya, anda boleh menggunakannya sebagai primer di bawah alat solek.

Rumusannya mengandungi Vitamin C, retinol, dan asid hyaluronik. Retinol membantu memudarkan perubahan warna kerana menghasilkan pembaharuan kulit. Ia juga menghilangkan garis-garis halus. Kemasukan sebilangan kecil mika membantu menyebarkan cahaya dan menarik perhatian dari tekstur dan pewarnaan yang tidak rata. Ini memberi anda peningkatan segera setelah menerapkannya.

4. [KLAIRS] Freshly Juiced Vitamin Drop13 Serum Vitamin C Terbaik 2020 untuk Hiperpigmentasi , Manfaat Untuk Ibu Hamil Yang Alami Melasma

Serum KLAIRS mempunyai nama yang enak, bukan? Ia dibuat untuk kulit sensitif kerana hanya mempunyai kepekatan vitamin C 5%. Ia memudarkan bintik-bintik coklat dan mencegah pembentukan hiperpigmentasi baru. Formula bukan komedogenik juga mengandungi peptida anti-penuaan dan pelbagai ekstrak tumbuhan seperti centella dan limau nipis.

5. Mario Badescu Vitamin C Serum

13 Serum Vitamin C Terbaik 2020 untuk Hiperpigmentasi , Manfaat Untuk Ibu Hamil Yang Alami Melasma

Serum Mario Badescu mempunyai 7. 5% asid askorbik. Kami tidak tahu mengapa mereka memilih jumlah yang tepat ini kerana kebanyakan jenama berpegang pada kepekatan 5, 10, atau 20%. Walau apa pun, ia selamat digunakan pada kulit kering, kombinasi, atau berminyak. Tujuannya adalah untuk meningkatkan pengeluaran kolagen, mengurangkan perubahan warna, dan mencerahkan kulit. Ia melakukannya dengan penambahan asid hyaluronik dan kolagen.

6. Drunk Elephant C-Firma Day Serum13 Serum Vitamin C Terbaik 2020 untuk Hiperpigmentasi , Manfaat Untuk Ibu Hamil Yang Alami Melasma

Drunk Elephant merancang serum vitamin C mereka dengan enzim dari buah delima dan labu yang diperam. Ini melarutkan sel-sel kulit mati di permukaan sehingga tekstur rata. Kemudian terdapat sejenis polimer asid hyaluronik yang kekal aktif sehingga tiga hari. Ini bermakna kulit anda terus gebu dan terhidrat lama selepas anda menggunakan serum ini. Tidak ada wangian buatan, dan tidak ada bahan keras seperti pengeringan alkohol, silikon, atau pewarna.

IKLAN

7. InstaNatural Vitamin C Serum with Hyaluronic Acid & Vitamin E13 Serum Vitamin C Terbaik 2020 untuk Hiperpigmentasi , Manfaat Untuk Ibu Hamil Yang Alami Melasma

Adakah anda bosan melihat lingkaran hitam di bawah mata anda? Cuba serum InstaNatural. Disarankan untuk semua jenis kulit. Ia adalah pembetulan bintik gelap, dan tahan terhadap blackhead dan jerawat. Bahan utama mempromosikan penyembuhan dan mencegah tanda-tanda penuaan. Mereka membersihkan kulit dengan kelembapan dan mengurangkan bengkak. Seiring waktu, mereka mengurangkan hiperpigmentasi dan menjadikan kulit kelihatan lebih muda.

Sekiranya anda melihat senarai bahan apa yang terkandung di dalamnya, ia mengandungi whitch hazel, akar licorice, daun teh, ginkgo biloba, alga, minyak argan, asid ferulik, carrot seed oil, dan banyak lagi. Tidak ada paraben yang disenaraikan dan tidak ada wangian tiruan.

8. LilyAna Naturals Vitamin C Serum with Hyaluronic Acid

13 Serum Vitamin C Terbaik 2020 untuk Hiperpigmentasi , Manfaat Untuk Ibu Hamil Yang Alami Melasma

Bukankah lebih baik jika anda menggunakan serum vitamin C semula jadi dengan bahan yang lebih sedikit? Nampaknya sebilangan jenama melontarkan semua perkara yang dapat mereka fikirkan. Cubalah yang ini dari LilyAna Naturals. Ia mempunyai 20% Vitamin C dan 5% asid hyaluronik dari sumber botani.

Terdapat beberapa komponen lain seperti Vitamin E, aloe, dan geranium, bahan yang memudarkan parut dan membuat garis halus kurang kelihatan. Serum akan cepat meresap dan tidak akan membuat kulit anda terasa melekit atau berminyak. Hati-hati jangan sampai masuk ke mata anda kerana ia akan menyakitkan.

9. TruSkin Vitamin C Serum13 Serum Vitamin C Terbaik 2020 untuk Hiperpigmentasi , Manfaat Untuk Ibu Hamil Yang Alami Melasma

TruSkin serum mempunyai fungsi vitamin C yang lebih ringan. Ia mengandungi asid hyaluronik dan Vitamin E serta bahan organik dan semula jadi. Sebagai ganti air, pangkalannya adalah campuran witch hazel, infusi herba deionisasi organik, dan aloe organik. Ia dibuat dan dibotolkan di AS dan disahkan bebas kekejaman. Syarikat ini menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 90 hari.

10. PURA D’OR 20% Vitamin C Serum for Face & Eyes

13 Serum Vitamin C Terbaik 2020 untuk Hiperpigmentasi , Manfaat Untuk Ibu Hamil Yang Alami Melasma

IKLAN

PURA D’OR meletakkan kepekatan maksimum vitamin C dalam botol ini. Untuk hasil terbaik, sapukan segera setelah membersihkan dan sebelum melembapkan pada waktu tidur. Ia akan berfungsi semalaman untuk memperbaiki liang pori anda, memudarkan hiperpigmentasi, dan menegangkan kulit.

Anda juga boleh memakainya pada waktu pagi di bawah solekan untuk menenangkan kulit dan menghilangkan cela. Ia memiliki sembilan bahan anti-penuaan seperti retinol, asid ferulik, asid hyaluronik, minyak argan, Vitamin E, dan cendawan jeli putih.
Asid ferulik, seperti vitamin C, juga berguna untuk menjadikan bintik-bintik usia menjadi kurang ketara. Selain itu, cendawan dikatakan baik untuk menghidrat dan menyejukkan badan. Serum ini bebas dari paraben, silikon, gluten, dan sulfat. Ia dilengkapi dengan jaminan kepuasan.

11. OZNaturals Vitamin C Serum

13 Serum Vitamin C Terbaik 2020 untuk Hiperpigmentasi , Manfaat Untuk Ibu Hamil Yang Alami Melasma

OZNaturals mempunyai sesuatu yang disebut Kompleks Biopreserve untuk memastikannya segar. Daripada bahan pengawet berbahaya, ia menggunakan bahan semula jadi. Berita baiknya sere mini boleh digunakan pada waktu pagi dan malam. Ia juga diproses dengan sejuk sehingga ekstrak botani mengekalkan potensi penuh mereka. Sebilangan ekstrak tersebut termasuk rose hips, Astaxanthin, chamomile, dan daun teh.

12. Ebanel Vitamin C Serum

13 Serum Vitamin C Terbaik 2020 untuk Hiperpigmentasi , Manfaat Untuk Ibu Hamil Yang Alami Melasma

Mungkin serum vitamin c yang paling berpatutan adalah yang terbaik dari Ebanel. Ia mempunyai asid askorbik, jenis vitamin C terbaik untuk kulit anda. Ia mudah diserap dan digunakan pada tahap sel. Terdapat juga asid ferulat yang memerangi radikal bebas dan noda. Seterusnya, ia mempunyai asid hyaluronik dan retinol untuk kelembapan dan lebih banyak kolagen. Serum hypoallergenic mesra vegan. Pengilang memberi amaran bahawa anda harus menggunakan botol tersebut dalam masa tiga bulan setelah membukanya.

13. MAJESTIC PURE Vitamin C Serum

13 Serum Vitamin C Terbaik 2020 untuk Hiperpigmentasi , Manfaat Untuk Ibu Hamil Yang Alami Melasma

Majestic Pure memberikan tip ini jika anda belum pernah menggunakan serum vitamin C sebelumnya. Mereka mencadangkan mencuba sapukan di bahagian dalam siku anda dan menunggu sehari untuk melihat bagaimana reaksi kulit.

Produk mereka mengandungi asid L-askorbik, standard emas. Ia dibuat di Amerika Syarikat dan bebas daripada sulfat dan paraben. Penggunaan secara berkala dapat mengurangkan kantong bawah mata dan perubahan warna yang disebabkan oleh cahaya matahari. Sapukannya dua kali sehari untuk menikmati kulit yang berseri.

Terus menggunakan serum Vitamin C baru anda sekurang-kurangnya sebulan. Ia mengambil masa yang agak lama untuk mengembalikan permukaan kulit anda dan memudarkan warna. Sekiranya anda menemui serum hari ini yang memberikan hasil yang anda mahukan, boleh berkongsi pengalaman anda bersama hijabista di https://www.hijabista.com.my/hantar-cerita/

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI