Hijabis Si Make Up Hunters pasti memburu sesuatu yang berbaloi untuk digunakan. Kebanyakkan dari mereka sentiasa try and error dengan pelbagai produk sehingga mendapat kesesuaian memakai.

Melalui entry laman sosial facebook Izzaty H. Jamal, admin terbawa untuk review semula produk solekan dan ternyata anda perlu bawa RM250 sahaja untuk memiliki 10 produk ini untungnya kalau ada jualan murah pasti tak sampai RM200.

Ikuti perkongsian 10 produk solekan ini pastikan berbaloi untuk ‘si make up hunter'”

1. Baby Skin pore Erase Maybelline Face Primer

Baby Skin pore Erase Maybelline Face Primer, memiliki kemasan tube dengan isi 22 ml. Ukurannya memang cukup kecil dan mudah untuk dibawa-bawa. Kemasan ini memiliki tutup dengan ulir yang tidak mudah terbuka dengan sendirinya. Mulut tube yang mengerucut memudahkan anda untuk mengatur jumlah produk yang ingin dikeluarkan.

Kandungan utama dari produk ini adalah dimethicone, salah satu jenis silicone yang sering ditemukan pada produk untuk melembutkan tekstur kulit. Selain itu, primer ini juga memiliki kandungan Bitter Cherry Extract yang berguna sebagai anti-oksidan sekaligus dapat menjaga kelembapan kulit.

“Kalau Anda sedang mencari primer yang dapat bekerja baik dengan harga yang terjangkau, produk ini layak untuk dicuba! Siapa ada kulit bermasalah pori terbuka? Boleh la kaburkan sikit pori yang besar tu kan.”

HARGA: RM 26++

2. Maybelline Fit Me Concealer

PIC: beautynesia

Concealer keluaran produk kecantikan asal New York ini mendapat sambutan yang baik dari pencinta makeup. Selain harganya yang terjangkau, Maybelline Fit Me Concealer ini menjanjikan hasil yang natural, segar, dan flawless. Sehingga memberi kesan bahawa kulit anda tidak memiliki kekurangan apapun. Walaupun bentuknya yang ramping, concealer ini memiliki isi yang cukup banyak, sehingga boleh digunakan berkali-kali.

“Kulit berminyak guna yang ni tau! Ada banyak shade. Concealer sangat ringan. Pakai ni pom letop macam Hanan Khaira!“

HARGA: RM 20++

3. Maybelline Master Flush Stick

PIC: Mission BE-YOU TIFUL

Customized blush on pertama dengan format tint yang dapat menyesuaikan dengan PH kulit untuk pipi merah merona.  Self adjusting tint yang menyesuaikan warna sesuai dengan PH kulit – Pon-pon brush, aplikator khusus untuk aplikasikan blush tint dengan mudah.

“Memudahkan kerja. Tak payah bawak berus / beauty blender. Ni blusher tau dan boleh dijadikan sebagai eyeshadow & lipstick jugak. Be creativeee.”

HARGA: RM 30++

4. Essence Brow & Gel maskara

PIC: Vanitynoapologies

Masker gel alis & alis memanjakan kening anda serta bulu mata anda untuk memberi mereka kedua-dua bentuk yang sempurna. diuji secara opthalmologi.

“Nak kening natural tak lukis guna ni. Sesuai jugak utk jinakkan kening korang yang meliar ke kiri ke kanan. Murah ni! Boleh guna sbg maskara jugak.”

HARGA: RM 15++

5. Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation

PIC: syafiqahhashimxoxo

Beberapa kajian dan maklum balas yang baik tentang produk asas  yang baru dipasarkan di Malaysia. Raikaian ini sesuai dengan jenis kulit berminyak dan memilih Malaysia sebagai pasaran mereka pasti idea yang cemerlang kerana kebanyakan rakyat Malaysia mempunyai jenis kulit berminyak normal kerana cuaca dan persekitaran kita.

“Zaty pakai shade 228 (sesuai utk golongan medium dark) , Siapa kulit berminyak wajib ada.”

HARGA RM49.90

6. Maybelline Curvitude™ Eyeliner

PIC: Maybelline

Pelurus eyeliner cair pertama melengkung setiap lengkung garis lash mempunyai mata halus. Liner rapat mengikuti lengkung kontur mata, mengisi antara bulu mata untuk garis lash yang lebih jelas.

“Memudahkan korang nak lukis eyeliner. Kita bagi 5/5! “

HARGA: RM 30++

7. Essence Soft Touch Mousse

PIC: Pinterest

Krim asas ini ini di datangi dengan tona warna yang terhad, sejenis mousse yang mempunyai teksturnya sangat halus. Saat diaplikasikan, krim ini terasa ringan dan langsung berubah tekstur menjadi berdebu saat sapukan dipermukaan muka. Mengaplikasikan krim asas menggunakan tangan, flat foundation brush, flat top foundation brush, atau beauty blender. Namun saya sarankan memakai flat top brush kerana teksturnya yang cepat berubah.

“Kalau jenis nak siap make up cepat pakai ni. Sapu sapu dah siap. Sesuai for daily. Tapi yang tak bestnya sbb kurang shade!!! Ada sikit je”

HARGA: RM 30++

8. Essence Lip Liner

PIC: Lips n Berries!

Formula halus dan meluncur di bibir dengan indah dan bertahan lama. Untuk harga, anda tidak boleh mengalahkannya, lip liner ini mungkin yang terbaik di farmasi. Saya hanya berharap mereka akan memperluaskan jumlah rangkaian mereka dan beralih ke pensil gaya berpusing dan bukan jenis penaik. Sudah tentu pilihan yang terbaik.

“Belilah!!!!! Color cantik texture best!!!!”

HARGA: RM5.90

9. SILKYGIRL Matte Junkie Lip Cream

PIC: Favful

Lipcolor tahan kemerahan dan pemindahan ini berlaku seperti gincu cecair yang kering hingga selesai matte. Ia kekal di bibir anda melalui aktiviti siang dan malam yang memerlukan sedikit sentuhan. Terdapat dalam 5 warna kaya dan sangat pigmented melengkapkan penampilan matte anda! Lip cream ini bersifat ringan, bebas wangian, karmin bebas, bebas paraben dan tanpa karbohidrat juga tidak diuji pada haiwan

“Ha ni kena beli. Tapi siapa ada bibir extra dry pakai lip balm / vaseline dulu. Semua color dia lawa.”

HARGA: RM 21++

10. Catrice Made to Stay Highlighter Pen

PIC: Tokopedia

Highlighter pen Catrice ini kemasannya berupa pen berwarna peach dengan model twist-up. Jadi highlighter ini penggunaanya dengan cara diputar untuk mengeluarkan isinya seperti ketika anda menggunakan lipstik. Secara keseluruhan kemasannya terlihat sederhana namun tetap chique dan senang saat dipegang.

Highlighter pen Catrice ini teksturnya lembut, pigmented dan long lasting. Bahkan tidak akan menyangka dengan harga yang relatif murah boleh mendapatkan highlighter pen dari jenama luar yang berkualiti. Membersihkannya sekadar menggunakan makeup remover atau dengan baby oil.

“Boleh jadikan sebagai highlighter / eyeshadow, ada few colors. Creamy!”

HARGA:RM 20++

Tinggalkan Komen