Penyanyi serta pengacara popular, Alif Satar bukan sahaja dikenali sebagai seorang lelaki yang budiman, tetapi juga sebagai suami yang penyayang. Lihat sahaja setiap kali muat turun foto di media sosial. Menggambarkan betapa mesra dan rapat hubungan dengan isteri tersayang, Shadila Halid. Dan baru-baru ini ketika penyanyi ini menyertai acara Triathlon Ironman di Langkawi dia telah muat turun satu video di laman youtube yang netizen anggap sangat sweet dan memujinya sebagai pasangan yang sangat romantis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shadila Halid (@shadilahalid) on

Apa yang sweetnya, di penghujung video Alif itu merakamkan sebuah babak yang penuh emosi dan membuatkan sesiapa sahaja lihat akan terasa sebaknya.

Alif yang  telah berjaya menghabiskan Acara Triathlon di Pulau Langkawi selepas merentasi rintangan yang perlu ditempuh penyanyi itu telah disambut oleh isteri dan keluarganya di garisan penamat.

Alif juga kelihatan cukup sebak dapat menghabiskan acara berkenaan hingga mengeluarkan air mata tanda kesyukuran sambil terus memeluk isteri tercinta.

IKLAN

Isteri tersayang pula kemudiannya bertindak mengelap air mata Alif dan perbuatan itu menambah lagi hiba di hati penonton video berkenaan.

Malah Shahida turut meluahkan isi hatinya dengan memberitahu bahawa kejayaan seorang lelaki itu pasti ada di belakangnya berdiri seorang wanita.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shadila Halid (@shadilahalid) on

Sememangnya Alif dapat merasakan kehadiran isterinya itu telah menguatkan semangatnya untuk berdiri lebih kuat menempuh segala rintangan sebelum berjaya hingga ke akhir garisan penamat.

IKLAN

Malah Shahida juga turut memberitahu dialah wanita paling bertuah dalam dunia ini dan setiap kali itu jugalah doanya tidak pernah putus supaya suaminya itu dikurniakan syurga. Dan sebagai isteri dia tidak akan pernah berhenti berdoa sehingga hujung nafas terakhirnya.

Pasangan sudah hampir empat tahun mendirikan rumah tangga dan kini bahagia dikurniakan dengan dua orang puteri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shadila Halid (@shadilahalid) on

IKLAN

Perkongsian video ini mendapat respon cukup baik dari netizen. Rata-rata turut sebak melihat gelagat pasangan romantis ini, masing-masing mendoakan pasangan ini akan kekal hingga ke jannah.

Tengok pun sebak

Tangisan sangat bermakna

Semoga Allah merahmati hubungan & kekal till jannah

KREDIT FOTO: INSTAGRAM SHADILA HALID

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI