Memang betul hidayah itu milik Allah SWT. Tidak mengira tempat, usia atau sesiapa sahaja dan jika sudah ditakdirkan, anda memang bertuah kerana menjadi insan yang terpilih. Seperti dalam satu video yang tular baru-baru ini di laman facebook video seorang Cina mualaf mengucapkan kalimah syahadah bersama dua orang anaknya di salah sebuah pusat kelas Fardu Ain Bandar Baru Rawang-Bahasa Cina.

※27 Oct 2018※Part 2Alhamdulillah.. Hidayah milik Allah SWT..Selamat kembali ke agama fitrah buat saudara baru family Bro Leong dan anak2.Anak2nya turut melafazkan dua kalimah syahadah di kelas Fardhu Ain Bandar Baru Rawang- Bhs Cina sekitar jam 10.30pm.“Ya Allah, tetapkanlah ia(Islam) dan jadikanlah ia(Islam) sebagai penunjuk yang selalu memberi petunjuk" kepada bro Leong dan anak2 juga kami sekalian..Semoga dipermudahkan segala urusan, diberkati Allah dan beristiqomah selalu ke arah jalan yg diredhai Allah.In shaa Allah.. Aamiin..#Syahadah271018#KFAMBandarBaruRawang#PDMAmirNg#MuallafRawangSelayang

Posted by Muallaf Rawang on Saturday, 27 October 2018

Peristiwa bersejarah ini berlangsung sekitar jam 10.30 malam pada hari Sabtu yang lalu. Mualaf yang dikenali dengan nama Bro Leong ini dilihat sedang mengcapkan kalimah suci tersebut sambil dipimpin oleh salah seorang tenaga pengajar di pusat menuntut ilmu berkenaan.

Tular Video Mualaf Cina Bersama 2 Anak Masuk Islam, Netizen Terharu & Doakan Kekal Istiqomah

Turut sama bergelar saudara baru ini adalah dua orang anaknya yang masih kecil. Ternyata kesungguhan tiga beranak ini memilih Islam sebagai agama baru mendapat sokongan dan pujian dari netizen.

Malah rata-rata netizen turut mendoakan agar usaha lelaki ini dan anaknya untuk mendekati agama Islam itu sentiasa dipermudahkan dan kekal istiqomah dengan agama baru yang dipilihnya.

IKLAN

Tular Video Mualaf Cina Bersama 2 Anak Masuk Islam, Netizen Terharu & Doakan Kekal Istiqomah

Alhamdulillah.. Hidayah milik Allah SWT..

Selamat kembali ke agama fitrah buat saudara baru family Bro Leong dan anak2.

Anak2nya turut melafazkan dua kalimah syahadah di kelas Fardhu Ain Bandar Baru Rawang- Bhs Cina sekitar jam 10.30pm.

IKLAN

“Ya Allah, tetapkanlah ia(Islam) dan jadikanlah ia(Islam) sebagai penunjuk yang selalu memberi petunjuk” kepada bro Leong dan anak2 juga kami sekalian..

Semoga dipermudahkan segala urusan, diberkati Allah dan beristiqomah selalu ke arah jalan yg diredhai Allah.

In shaa Allah.. Aamiin..

#Syahadah271018

IKLAN

#KFAMBandarBaruRawang

#PDMAmirNg

#MuallafRawangSelayang

Tular Video Mualaf Cina Bersama 2 Anak Masuk Islam, Netizen Terharu & Doakan Kekal Istiqomah

KREDIT: MUALAF RAWANG