Pelbagai cara dilakukan seseorang untuk menurunkan berat badan agar kekal langsing dan boleh menggayakan apa jua pakaian yang disukai. Lebih-lebih lagi jika mereka itu di kalangan public figure yang perlu tampil cantik setiap masa.

Untuk menurunkan berat badan, ada yang memilih mendapatkan rawatan pakar dan ada juga yang menggunakan cara alami. Seperti penyampai radio Suria FM, Zulin Aziz juga sudah mampu tersenyum kerana boleh menggayakan kebaya yang disukai.

Zulin telah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 10kg menerusi kaedah konvensional iaitu bersenam dan mengamalkan pemakanan sihat.

IKLAN

Dalam satu temu bual bersama MH Online, pelakon mendedahkan dia kurus selepas mengamalkan senaman dan diet. Manakala daripada segi pemakanan pula, Zulin cuba mengelak dari makan nasi dan makanan yang mengandungi gula sebagai membantu mempercepatkan proses pengurangan berat badan.

if you treat me right i’ll treat you better ?

A post shared by Zulin Aziz (@zulinaziz) on

“Alhamdulillah saya masih dalam proses mengurangkan berat badan. Antaranya diet=diet saya kongsikan ialah saya vegetarian sebenarnya, tapi kadang-kadang saya ‘cheat’ juga makan nasi.

“Saya selalu amalkan vegetarian 14 hari dan saya diet seperti biasa. Of course saya tak makan nasi dan makanan yang mengandungi gula, Cuma makan buah epal, kacang, salmon dan benda rebus sahaja, ujarnya.

IKLAN

??‍? : Menu ke -2 kerang rebus ala thai cicah sos thai. #cikzulinkedapur

A post shared by Zulin Aziz (@zulinaziz) on

Selain itu, Zulin juga memastikan melakukan senaman dan dia juga menyertai kelas Muay Thai. Katanya dia mahu terus mendapatkan badan yang diimpikan dan paling penting kekal sihat.

Menurutnya lagi, kalau kurus cantik tetapi berpenyakit juga tiada gunanya. Jadi biarlah kurus, sihat dan cantik.

IKLAN

#emelbymelindalooi thank you and congrats @melindalooi ❤️

A post shared by Zulin Aziz (@zulinaziz) on

Jadi sesiapa yang nak menurunkan berat badan tanpa pengambilan seberang pil kurus, boleh cuba amalkan cara diet Zulin Aziz yang kini memang nampak semakin anggun dan jelita. Kini dia berazam untuk menurunkan lagi berat badannya kepada berat ideal.

SUMBER: MEDIA HIBURAN ONLINE

KREDIT FOTO: INSTAGRAM ZULIN AZIZ