Penyanyi yang pernah terkenal dengan lagu Terima Kasih Cinta iaitu Tasha Manshahar mengakui yang kini dirinya lebih gemarkan sesuatu yang ringkas dan senang untuk digayakan sejak bergelar ibu.

Ujar isteri kepada Fahrur Raqib Majid ini, kita akan bertambah yakin dengan diri apabila menggayakan sesuatu yang membuatkan kita selesa.

Handbag what? Diaper bag all the time.

Honestly after a year bersalinkan Muammar, baru I ada mood nak update wardrobe i, baru ada interest nak bersiap sikit.

 Sebelum ni serius rasa macam tak guna pun nak bersiap sebab nanti selekeh juga urus anak.

IKLAN

But! Sebenarnya, bila kita pakai apa yang kita selesa and kita rasa kita nampak cantik atau presentable, kita akan rasa a lot better about ourselves.

Disclaimer: definisi cantik atau presentable setiap orang adalah berbeza. So ikutlah masing-masing punya citarasa.

I always prefer something simple, safe and easy to style. Colour pun usually lebih kurang sama je. Yang gelap-gelap, yang earth tone atau yang dusty. 😅 Mommies pulak macam mana?

Pendapat Tasha ini turut disokong ramai pengikut instagramnya. Ternyata ramai yang menggemarkan kesederhanaan dan kesopanan dalam berfesyen apatah lagi bila sudah bergelar seorang ibu.

View this post on Instagram

Mirror mirror on the wall, I’ll always get up after I fall. And whether I’ll run, walk or have to crawl, I’ll set my goals and achieve them all. _ When I was way younger, I selalu rasa the ultimate life goal bagi seseorg wanita tu adalah bila dia ada kerjaya, berkahwin dan ada anak. But I was totally wrong. As I grow older and wiser, I realised that life has a lot more than that for us to reflect and achieve. You can still be successful even if youre not married or have kids yet. To all moms out there, being a mom or single mom shouldn’t stop us from achieving better and better each day. Yes, we do great today, and we can always do greater tomorrow ♥️ _ Shawl : @zeezscarves Long top : @amelinshop Diaper bag : @jaekodesigns

A post shared by @ tashamanshahar on

Sis suka tengok gaya Tasha ni! Memang terinspirasi sangat apabila melihatnya. Sudahlah cantik, sopan pula tu dan mengikut syariat agama. Moga kita semua istiqomah dalam membaiki diri kita ke arah kebaikan setiap hari. Amin.