Betapa istimewa dan bertuahnya menjadi seorang wanita. Bersyukurlah kerana menjadi wanita. Amatlah mudah bagi seorang wanita untuk menjejak syurga. Namun begitu mengapa terlalu ramai yang masih hidup dalam kejahilan?

Ini pesanan Ustazah Asma Harun kepada para srikandi ummah tercinta.

1. Wanita sebelum berwuduk kena bersuci dulu sebab wanita ni ada 3 air iaitu air mani, air mazi berlaku ketika teransang dan air wadi/keputihan berlaku ketika kepenatan atau mengangkat objek berat. Ramai wanita yang tak sah solat sebab tak membersihkannya terlebih dahulu sebelum Solat. Takut di akhirat nanti solat kita 0 disisi Allah.

2. Wanita apabila diuji dengan ujian suami, anak, adik beradik dan lain-lain dan dia bersabar malaikat akan mencatat pahala sabar baginya. {Salamun ‘alaikum bima sobartum}

IKLAN

3. Wanita bersihkan mekap bersih-bersih sebelum berwuduk. Pastikan bedak @ foundation betul-betul hilang dari kulit muka. Lepas wuduk ambil tisu kesat di muka nak pastikan tiada kesan yang tinggal.

4. Baca doa selepas berwuduk akan dibuka 8 pintu Syurga dan kita diberi peluang untuk masuk dari mana-mana 8 pintu Syurga.

IKLAN

5. Cuba jaga aurat betul-betul dengan sempurna ketika hendak keluar rumah. 8 jam dicatat pahala atau 8 jam dicatat dosa? Kita pilih yang mana. Tutup aurat sebelum tibanya kematian yang hanya nampak muka sahaja.

*JAGA AURAT
*JAGA SOLAT
*JAGA PERGAULAN
*JAGA WUDUK

IKLAN

Sumber kredit: Ustazah Asma Harun

DAPATKAN HIJABISTA E-MAGAZINE DENGAN MEMUAT TURUN APLIKASI EMALL DI GOOGLE PLAY DAN APP STORE.

http://emall.karangkraf.com/Shop/Magazine/HIJABISTA