Memang klise, tapi ia adalah lumrah wanita. Dunia kecantikan sesuatu yang sangat sinonim. Setiap orang punya ‘cara’ dan amalan tersendiri. Moden mahupun tradisional, tepuk dada tanyalah selera.

Kali ini admin ingin mengintai petua kecantikan Yusmanabila Mohd Yunus atau dikenali sebagai Bella Yunus, juga pernah bergelar personaliti televisyen yang manis dan sopan.

Bella kini sudah punyai seorang cahaya mata hasil perkongsian hidup dengan suami tersayang setahun yang lalu.

1. Petua kulit sihat Bella?

Banyakkan pengambilan air kosong dan buah-buahan. Paling penting, dapatkan tidur secukupnya. Selain itu, Bella menggunakan Vaseline agar kulit agar tidak mengalami kekeringan.

Oh, Rupanya Bella Yunus Tolak Belacan, Makan Ulam & Tepek Madu Di Muka Untuk Kulit Wajah Kekal Cantik

2. Adakah Bella masih mengamalkan petua tradisional untuk perawatan wajah? Ada tip makanan untuk kulit wajah yang cantik?

Petua tradisional yang masih Bella amalkan sehingga kini ialah mengamalkan pengambilan madu setiap pagi dan malam. Ada kala,  Bella juga jadikan ia sebagai pupur di muka. Selain itu, Bella juga gemarkan ulam-ulaman mentah yang dimakan bersama nasi. Selain berkhasiat, ia juga mampu membangkitkan selera.

Oh, Rupanya Bella Yunus Tolak Belacan, Makan Ulam & Tepek Madu Di Muka Untuk Kulit Wajah Kekal Cantik

IKLAN

3. Kongsi sedikit tip penjagaan wajah Bella?

Bagi mereka yang kerap menggunakan solekan yang agak tebal seperti Bella, Bella menasihatkan anda agar membersihkan sisa solekan dengan sempurna. Petuanya adalah dengan menggunakan Vaseline, kerana kulit yang bersih adalah kunci utama untuk kelihatan cantik.

4. Produk suplemen kecantikan wajah yang digunakan?

Setakat ini, Bella tidak menggunakan apa-apa jenis suplemen untuk kecantikan wajah.

5. Produk kecantikan yang wajib ada di dalam tas tangan?

Sudah tentunya gincu dan juga maskara.

Oh, Rupanya Bella Yunus Tolak Belacan, Makan Ulam & Tepek Madu Di Muka Untuk Kulit Wajah Kekal Cantik Oh, Rupanya Bella Yunus Tolak Belacan, Makan Ulam & Tepek Madu Di Muka Untuk Kulit Wajah Kekal Cantik

IKLAN

6. Bella ada mengalami alahan pada makanan?

Untuk mendapatkan kulit yang cantik, Bella terpaksa menahan nafsu untuk menolak makanan yang mengandungi unsur belacan kerana faktor alergi.

7. Definisi cantik di mata Bella?

Semua wanita dilahirkan cantik. Tetapi, sekiranya bijak menjaga kecantikan berlandaskan syariat dan mempunyai budi pekerti yang baik, maka tentunya akan lebih terserlah kecantikan dalaman anda.

8. Adakah senaman penting untuk kecantikan?

Senaman sangat penting untuk menjaga kecantikan. Senaman juga akan membuatkan badan kita cergas dan secara tidak langsung akan memberi kesan positif juga untuk kecantikan luaran anda.

IKLAN

Layan DIY Solekan Bibir Ini: