Rambut itu sememangnya mahkota setiap wanita. Bila sahaja rambut tak sihat, mood kita juga boleh terjejas hingga hilang keyakinan diri. Don’t worry sis! Sementara belum melarat, masih sempat lagi kita berusaha dan berikhtiar bagi menyihatkan kembali rambut kita.

Di Facebook, Nur Qyna telah menyenaraikan pilihan syampu terbaik yang telah dicubanya apabila rambutnya keguguran teruk dahulu. Untuk hijabi yang mengalami masalah yang sama, ini adalah panduan lengkap buat anda!

Siapa rasa rambut gugur teruk or rasa mcm dah botak. Aku suggest try shampoo ni 😘 Function teruk ♥️

Mana mana boyfriend yang awek selalu cakap rambut gugur, dah tak payah pening okay 👌🏻 Bagi je pakai shampoo ni, confirm elok. Cuba lah, mana tahu okay kan 😆 tapi aku dah try, results cun habisss 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

Ni aku senaraikan shampoo ikut warna. Korang beli ikut masalah rambut korang ☺️ Aku attach gambar sekali bagi clear. Boleh cari kat watson. Sebab aku beli kat watson 😬

1. Argan Oil Morocco ( warna biru) 
Untuk membaiki rambut rosak

2. White strawberry and sweet mint ( warna pink)
Ni untuk sesiapa yang takde masalah rambut. Just nak jaga 
keharmonian rambut tu je. Boleh lah pakai yang ini. 😅

3. Arabica coffee fruit ( Warna maroon)
Ni pulak untuk yang rambut dah nipis dan nak rambut tu tebal

4. Golden Morringa oil ( Warna Gold)
Ni untuk rambut kering yang tak bermaya mcm mayat and
melembutkan rambut tu semula

5. Rosemary and Herbs ( Warna Purple Cair)
Yang ni pulak untuk bagi kelembapan dan tak kan keringkan
rambut

6. Passion flowers and rice milk ( Warna dark purple)
Untuk suburkan rambut yang kurang nutrients

7. White grapefruit & mosa mint ( warna orange)
Untuk rambut nipis dan tebalkan rambut

kredit: facebook Nur Qyna