Sharifah Rose pempengaruh media sosial dan kini semakin rancak berlakon juga pengasas Harirose melancarkan koleksi baharu bertajuk “Upstairs Farmers Market Volume 2”. Pada Mac 2022, Harirose jilid pertama mendapat sambutan dan reaksi yang memberangsangkan dan ia memutuskan untuk mengembangkan siri ini dengan reka bentuk dan warna baharu.

Harirose mula dipasarkan pada awal 2022 sebagai jenama selendang untuk semua yang menyasarkan hijabi yang mengenakan hijab kali pertama serta mereka yang berpengalaman. Reka bentuk selendang dan penjenamaan keseluruhan sangat dipengaruhi oleh falsafah estetika dan peribadi Sharifah Rose.

Diri adalah rumah pertama

Dia mula diperkenalkan ke dalam industri Hiburan pada seawal usia dan menyerahkan dirinya kepada mata umum. Slogan yang dia hayati serta tagline untuk Harirose ialah “Hari Ini, I Choose Myself”. Ini adalah peringatan untuk dirinya dan penontonnya bahawa walaupun berbeza cara kita ditarik dan dipengaruhi oleh suara orang ramai, adalah tidak mementingkan diri sendiri untuk memilih diri sendiri dahulu. Diri adalah rumah pertama anda, dan ia perlu dihias, disayangi dan dipupuk sebelum anda boleh menerima tetamu dan membiarkan dunia luar masuk. Ini adalah nilai-nilai yang terpahat dalam jenama Harirose.

Terpesona dengan kehidupan…

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: 10 Instafamous Berhijab Yang Dikenali Sebagai Influencer Terkenal Sepanjang 2017

Berbalik pada koleksi terbaharu tudung Harirose, konsep asal di sebalik koleksi ini adalah penghormatan kepada petani tempatan yang mempamerkan barangan mereka di Pasar Tani biasanya pada hujung minggu. Sharifah Rose mempunyai kenangan melawat pasar sebegitu dengan ibunya dan begitu terpesona dengan semua warna, tenaga yang bersemangat, kemesraan dan perasaan perpaduan yang dia rasakan mengelilinginya ketika orang ramai dari semua lapisan masyarakat menjalani permulaan hari mereka.

IKLAN

Konsep ini dibayangkan semula ke dalam motif bunga dan motif tumbuhan yang boleh dilihat di seluruh tudung. Reka bentuk memberikan unsur nostalgia kepada rupa dan rasa keseluruhan selendang memberikan pemakainya rupa yang digilap tidak kira bagaimana dia menggayakan selendang.

IKLAN

“Saya mahu mencipta koleksi yang merakamkan perasaan saya melawat pasar ini bersama ibu saya,” kata Sharifah Rose, “semuanya telah bergerak pada kadar yang sangat pantas dalam hidup saya dan oleh itu memegang poket masa dari ingatan saya adalah penting. Oleh itu saya mahu diingati selama-lamanya dalam koleksi ini dan ini telah direalisasikan.”

Upstairs Farmers Market Vol 2 terdiri daripada dua keluaran. Pertama akan menampilkan salah satu reka bentuk terlaris Harirose yang diperkenalkan semula dalam 4 warna baharu iaitu Heather dalam Blueberry, Guava, Kiwi dan Olive. Serta reka bentuk baharu yang dipanggil Blair dalam 3 warna, Creamsicle, Bubblegum dan Chocolate. Dan keluaran kedua juga memperkenalkan semula reka bentuk throwback dalam warna baharu – Aster dalam Bluebell dan Lavender, dan dua reka bentuk baharu iaitu Cecilia dalam Honeysuckle dan Silver Berry. Kedua-dua reka bentuk boleh didapati di laman web kami Harirose dan halaman Shopee (Harirose.os) yang dijual pada harga RM99 setiap satu.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/YCHYwLonhZA

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI