TIPS KULIT FLAWLESS TANPA JERAWAT & BLACKHEADS! BUANG SEL KULIT MATI DARI YUYU RASHID

Setahun lebih .. sis kpop amalkan this product, cuma a few product je sis kpop baru nak mencuba tapi seriously terbaik! Makin plolesss kulit iolls yangg!

Skin sis kpop ni sangat sangatlahh kering, bila kering kulit pun banyak kedutan kat bawah mata, pori pori pun kelihatan terbuka dekat area pipi and nampak sangat muka tak sihat, lesu. Seriously kusam teramat. Pastu bila makan makanan berminyak confirm jerawat dua tiga biji akan naik.

Paling sis kpop tak suka, bila ade blackhead and whitehead! Dulu bila pakai mask remove blackhead and whitehead yang jenama “tuut” or jenis charcoal .. muka lagi kering. So bila guna this product yg sis kpop share ni, kulit pun x kering and x menggelupas. Kulit rasa bersih!!! Licin mcm kulit baby. Lagipun mask ni buang sel kulit mati jugak!😍

IKLAN

Korang boleh tgk list name product dlm gambar kat bawah ni. Korang kalau Nak share pun boleh! Silakan share! 😘😘

1 . Sis kpop gunakan pencuci muka safi. Cleanser sebab safi punya pencuci sangat safe! – ✅SAFI cucumber & habbatus sauda – Pencuci muka ni membersihkan kotoran secara mendalam! Kulit pun akan terasa lebih mulus dan segar. Sel kulit mati juga akan tertanggal ! ✅ Cuci muka pagi dan malam setiap hari. Tak pernah missed! ✅ Selain daripada safi, NEUTROGENA cleanser yang hydrating pun sis kpop pakai jgk😘 * watson ada jual.
2. scrub muka menggunakan ST.IVES ✅ ST.IVES APRICOT blemish control – menanggalkan sel kulit mati. Actually, tekstur die lebih kasar sikit. Tp sis kpop selalu tenyeh dekag bahagian tzone. Pipi tenyeh jgk tak xkuat sangat. Result die membuatkan kulit smooth , mcm baby pnye kulit! * watson or gurdian ada jual! ✅ Dua / Tiga kali seminggu sahaja pakai. Pagi atau malam.

 

IKLAN
3. LUSH OATFIX (penutup tertukar dgn my sister😅) – actually this one agak expensive tp berbaloi. Sis kpop pakai waktu malam, 3/4 kali seminggu. Kalau rajin la.. sangat sesuai utk kulit yang kering. Lepas pakai kulit akan jd lembap. Kat malaysia tak jual, uolls boleh cari personal shopper lush. ✅ Ni sis kpop beli time pergi Australia hari tu sebab ada nampak banyak good reviews . Tapi memang terbaik la product lush!👍🏻

 

4. Weekend , sis kpop akan pakai this one! MASKER HIMALAYA ( cucumber & almond!) ✅ pakai dua kali atau sekali seminggu sahaja ✅ Masker ni super duper awesome! Buang sel kulit mati. Please jangan pakai tempat yg ade bulu. ✅ seriously kalau uolls pakai memang sgt kuat sikit, this one is peel off. Rasa tercabut segala gala blackhead, whitehead , pinkhead😂 ✅ kat mana mana selalu habis this one😭 susah tauu nak cari!

 

IKLAN
Ni contoh iolls pakai mask himalaya. Nnt jangan rapat sgt dengan circle mata. Haha! Kalau ade bulu bulu, elakkan. Tapi serious, kulit rasa fresh! Semua sel sel kulit mati terkeluar and takyah dah uolls nk buat treatment vampire yang cucuk cucuk keluar darah. Hahahahah😂😂

 

5. BIO ESSENCE MIRACLE BIO WATER – hydra ✅pagi dan malam sis kpop akan spray this. Actually this one bg collagen and super hydrate skin kita. Kulit sentiasa lembap. ✅ Lagi satu sis kpop akan gunakan spray ni after pakai foundation! Lagi glowing and dewy😍

 

6. BEAUTÉ STICK FOUNDATION – seaweed extract ✅ Bila pakai fd lain, kulit sis kpop akan nampak kelihatan over makeup. Nampak sgt pakai fd. So bila sis kpop pakai this fd.. result akan nampak natural and glowing ! Ploless sgt sgt!

kredit: Yuyu Rashid